Odbio prisustvovati kućnom porođaju svoje partnerice jer ona ne želi babicu

Foto: 123RF

OTKRITI da ste trudni velika je stvar. Bilo da je to bila dugo planirana želja ili iznenađenje, toliko je toga o čemu ćete morati razmisliti. Naravno, to je velika promjena za novopečenu trudnicu i buduću majku. Osim što se suočava s različitim simptomima trudnoće, tijelo se mijenja te se mora suočiti s porođajem.

Zato ne čudi što žene u ovom periodu života intenzivno razmišljaju o porođaju koji ih čeka, informiraju se i pokušavaju shvatiti koja bi od opcija bila najbolja za njih.

Upravo je porođaj razlog zašto je jedan anonimni tata odlučio potražiti savjet na popularnoj stranici Reddit.

"Moja djevojka osjeća ozbiljnu tjeskobu zbog svega", podijelio je istaknuvši kako je i inače uglavnom tjeskobna u trenucima kada se treba socijalizirati.

Otkrio je i da je njegova djevojka trenutno trudna sedam mjeseci te da očekuju drugo dijete.

"Kad je bila trudna oko četiri mjeseca, počela je govoriti o tome kako želi roditi kod kuće i koliko bi joj sve bilo manje stresno u takvoj okolini", podijelio je budući tata te dodao: "Tvrdi da su sve medicinske sestre u bolnici bezobrazne i da zbog njih ima napadaje panike."

Osim toga, brine je činjenica da je zbog trenutne pandemije trenutno dopušteno imati samo jednu osobu u pratnji prilikom porođaja u bolnici. No ona želi da na porođaju budu i njezina majka i partner.

Autor objave je istaknuo kako vidi da se njegova djevojka informirala, da je uzbuđena zbog mogućnosti da rodi kod kuće te da joj on to ne može zabraniti. No ne slaže se s njezinom odlukom.

"To je njezin izbor, u konačnici nemam pravo glasa jer je ne mogu prisiliti da ode u bolnicu. Rekao sam joj da to ovisi o njoj, ali ako odluči roditi u našoj kadi, jednostavno ne mogu podržati njezinu odluku. Rekao sam joj da neću biti prisutan", napisao je.

"Doslovno sve može poći po zlu i ne želim tome biti svjedok", smatra te dodaje: "Moja djevojka se jako ljuti na mene i ne razgovara sa mnom. Kaže da bih je samo trebao podržati, ali neću slijepo podržavati njezine grozne izbore."

Također, istaknuo je kako njegova djevojka tijekom porođaja kod kuće ne planira imati profesionalnu medicinsku podršku, odnosno babicu.

"Mislila sam da si sero*a dok nisam pročitala da ne želi nijednog medicinskog stručnjaka! No moraš je prisiliti na to. Žao mi je. Budi jak za svoju obitelj. Uzmi stvari u svoje ruke i izgledaj kao negativac. I to je bolje nego da se nešto dogodi tijekom porođaja kod kuće. Imaš obitelj i djecu o kojima moraš razmišljati", poručila mu je jedna od korisnica Reddita.

"Dopuštate joj da donese odluku zbog koje riskira život. Morate biti ondje, ali i apsolutno inzistirati i na medicinskom stručnjaku", predložio je drugi.

"Imate pravo biti uznemireni i zabrinuti, ali odbijanje sudjelovanja na porođaju je previše. Koga zapravo kažnjavate? Nedostajat će vam rođenje djeteta. Trebali biste barem biti uz nju i nazvati 911 ako nešto pođe po zlu", slaže se treći.

No bilo je i onih koji smatraju da bi bez pogovora trebao pružiti podršku svojoj partnerici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.