Ne odgovaranje na poruku je također poruka

Foto: Index 

SVIĐA ti se. Luda si za njim. Ali.... postoji problem. Ne odgovara ti na poruke. A tebi kroz glavu prolazi stotinu opravdavajućih scenarija. Hmm... .sigurno je u velikoj gužvi s poslom (a to što je za vrijeme posla popušio kutiju cigareta, otišao na dvije kave, bio sat vremena na ručku nema veze), a možda je pao i slomio ruku pa ne može tipkati, možda ga je zatrpala lavina na skijanju, ili  mu se mobitela dohvatio pas. A možda je izgubio broj (koliko puta si mu slala poruke, već ga je i zapamtio), ili.. ti si uspješna poslovna žena pa te se boji (slatko), a možda se ne može javiti jer mu je mama uzela mobitel obzirom je došao pola sata kasnije s posla. A možda i zato jer misli da nije dovoljno dobar za tebe.

Naravno da postoji razlog zašto ti se ne javlja. Uvijek postoji razlog. I to jedan, jedini - Ne želi te, ne zanimaš ga, nisu mi zanimljiva, niti napeta. I točka. Nema tu previše filozofiranja.

Jer, budimo realni, ne odgovaranje na poruku je također poruka.

Kada nekoga zaista zanimaš, taj će se uvijek potruditi pronaći vrijeme za tebe, za jednu običnu sms poruku.  Nikada se neće izgovarati smiješnim pričama, jer za tim nema potrebe. I kada ne može naći vrijeme za tebe, on će ga stvoriti. I to je jedina prava istina. Stalo mu je do tebe, i nije mu problem to pokazati.  Svaki i najmanji slobodni trenutak želi ga provoditi upravo s tobom, što ćeš većeg pokazatelja od toga. 

Onaj tko želi pronađe način, a tko ne želi pronađe izgovor – naša stara uzrečica koja se može na sve primjenjivati.  Zato drage moje, poštedite sebe da ispadate jadne i smiješne i toliko plešete oko njih.  Dovoljno je da vam ne odgovori na poruku, dvije i vi tu više nemate što tražiti. Jednostavno ga ne zanimate. Možda ima nekog do koga mu je stalo. Ne znači da je zato problem u vama, da s vama nešto nije u redu, već jednostavno nije kliknuo na vas, nije se osjetila neka vibra s njegove strane. Niste njegov tip, ili kako se kaže običnom riječju jednostavno se ne vidi s vama. Ima drugačije želje i prohtjeve. Ok, on vas neće, ali to ne znači da vas neće i netko drugi. Možda ste vi isto tako zapeli nekom za oko, ali ga ne doživljavate. 

Tako da, nema potrebe slati nekome stotine poruka, nazivati ga neprestano, dolaziti na mjesto za koje znate da ih posjećuje. Ne radite to. Ispadate jadne. U glavi ste si stvorile stotinu filmova koji bi mogli biti razlog zašto vam se ne javlja, ali pomirite se s tim da vam se NE želi javiti i krenite dalje.  Kada netko osjeća nešto prema vama nema toga što neće napraviti da vam to  pokaže, da znate da je tu samo i jedino zbog vas.  I ako nema vaš broj  telefona, ako mu se toliko svidite on će ga nabaviti.  Znači, kada želi on će napraviti sve. Kada ne želi, neće napraviti ništa. Zato niti ti ne trebaš raditi ništa. Makni se od njega, ne ponižavaj se, digni glavu, priberi se i prihvati da ti nisi Ta.  Možda te negdje čeka nešto bolje, nešto što nisi ni mogla zamisliti, ali upravo čeka baš na tebe.  

Sjeti se koliko si puta imala gužvu na poslu ili na faksu, ali uvijek, baš uvijek si našla vremena tu jednu minutu poslati poruku. Uvijek si pronašla vremena. U svim mogućim situacijama. I kada se umorna vraćaš s posla, i kada kuhaš, i kada  kupuješ, i kada trčiš s kraja grada na drugi, uvijek, ali baš uvijek si našla vremena za odgovoriti nekome tko ti je bitan. 

U tome je ključ svega. Uvijek se nađe vremena za nekoga tko ti je bitan. Uvijek.  Kako si ti našla za njega, tako je mogao i on za tebe. Da si mu bitna. Ali nisi.  Zato sve druge isprike ne vrijede, nisi mu bitna, ma koliko to bolno zvučalo.  

I zato, kada ti sljedeći put ne odgovori na poruku, znaš zašto je to tako. Ne odgovaranje na poruku je također poruka.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.