Ne, od više seksa nećete nužno biti sretniji

Foto: WeHeartIt

KAD JE seks u pitanju ljudi često misle: "Što više, to bolje".


I ako vam je zabavno, zašto ne? Ali, istraživači redovito idu onaj korak dalje u kojem napominju: Što se više seksate, to ćete biti sretniji. Uzimajući u obzir sve blagodati orgazma, to zvuči prilično logično, ali istraživanja još uvijek nisu dokazala da više seksa zapravo uzrokuje više sreće, prenosi Huffington Post.

Štoviše, istraživači sa Sveučilišta Carnegie Mellon uposlili su 64 heteroseksualna para u dobi od 35 do 65 godina i pitali ih koliko se seksaju. Polovici su kazali da udvostruče seksualnu aktivnost u trajanju istraživanja od 90 dana. Druga polovica nije ništa trebala mijenjati. Parovi koji su kazali da imaju zdravstvenih problema, osjećaju bol za vrijeme odnosa ili negativnu seksualnu napetost u vezi, nisu bili uključeni u studiju. Da bi pratili koliko često se parovi seksaju i koliko su sretni, istraživači su svakog jutra nad svima provodili 10-minutnu anketu.

Parovi koju su trebali udvostručiti seksualnu aktivnost upute su slijedili savršeno i napravili točno ono što im se kazalo. Ali veći osjećaj sreće za koji su se istraživači nadali da će ga pronaći nije se dogodio. Štoviše, poslušno prakticiranje više seksa napravilo ih je nešto manje sretnima i čak smanjilo njihovu želju za i uživanje u seksu. Umjesto toga, sreća je bila povezana s tim koliko su partneri bliski i koliko su uživali u seksu koji upražnjavaju.



Doduše, istraživači su izrazili zabrinutost oko ovih otkrića budući da parovi nisu svojevoljno upražnjavali više seksa, radili su to prema naredbi. Upravo to je možda uzrokovalo da izgube motivaciju za seks, što je moglo umanjiti uživanje u njemu.

Dakle, novo istraživanje nije dokazalo da više seksa ne može povećati sreću. Samo je pokazalo da povećanje količine samo po sebi ništa ne znači. Ako parovi osjećaju da se moraju više seksati, recimo zato što na internetu pročitaju članak za člankom u kojem im se nalaže da je to za njih dobro, to može dovesti do neuspjeha. Što ponovo znači samo jedno: seksajte se kad i kako vama paše, to je najzdraviji put za sreću i zadovoljstvo.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.