Mašu su proglasili najštetnijim crtićem za klince!

Foto: Pinterest

ŠOK i nevjerica! Omiljeni crtić među našim klincima proglašen je nedavno najštetnijim, što će vas sve skupa sigurno još dodatno šokirati jer je riječ o crtiću kojeg doslovno vole i mladi i stari i cure i dečki, jer je glavni lik toliko sladak i naoko baš dobar za klince da je ovaj podatak doista šokantan. Zamislite - psiholozi su napravili istraživanje i onu malu, slatku, nestašnu, jednu i jedinu mašu proglasili štetnom. I to ne bilo koji psiholozi već Mašini Rusi.

Bit će da je Maša u Rusiji napravila pravi dar-mar kada su je proglasili štetnom. Kako stoji u zaključku njihovog istraživanja Maša je jednostavno prenestašna, svašta si dozvoljava i zapravo je jako često baš pakosna i to je ponašanje koje djeca zaista ne bi trebala kopirati. Jer iako ona jest slatka i svakakva, Maši ne mari za posljedice svog ponašanja što je tipično djetinje ponašanje, i baš bi zbog toga netko drugačiji od nje trebao biti puno bolji uzor djeci.

Drugi crtić ove rang liste pripao je američkom crtiću Monster High koji je zaludio i naše klince, ali srećom ne u tolikoj mjeri, a nakon ove informacije možda niti neće jer, kako kažu psiholozi, crtić sam po sebi nije toliko lošiji od drugih, slične tematike, ali vokabular kojeg djeca mogu čuti u njemu loš je i mogao bi jako pokvariti djecu.

Treći je pak crtić također jedan od omiljenih u Hrvatskoj te smo i za njega lagano podigli svoje obrve u nevjerici - Spužva Bob Skockani loš???

Kažu psiholozi da je Spužva Bob prekritičan prema svima osim prema sebi, da je sebičan, da je egoist i da takvo ponašanje djeca jednostavno ne bi trebala gledati.

U moru urnebesno loših i silno nasilnih crtića začuđuje što se na ovoj listi našao i jedan stari dobro crtić koji jest nasilana, znamo to svi, ali činilo nam se ne u tolikoj mjeri kao ovi noviji. Riječ je o Tomu i Jerryju za koje istražitelji jednostavno kažu da se ponašaju nedolično. Nije da se ne slažemo s njima, jer ponekad stvarno pretjeraju, ali da u moru crtića psiholozi izvuku baš ove, za koje se nekako smatra da su najneviniji, priznajemo, dalo nam je dobrog materijala za razmišljanje.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.