Mamu koja ostavlja dijete da spava u upaljenom autu razbjesnilo anonimno pismo

Foto: Pexels

MAMA dvoje djece iz Sydneyja iznenadila se kad je pronašla pismo na ulaznim vratima svog stana. Neočekivani sadržaj pisma još ju je više zapanjio, a podužu poruku natipkanu na računalu objavila je na društvenim mrežama. Naime, pismo nije bilo potpisano, premda je iz sadržaja bilo jasno da se radi o nekome od susjeda.

"Ja, kao i mnogi drugi susjedi, prolazim pored tvoje kuće nekoliko puta dnevno i primjećujem da ti auto stoji upaljen nekim danima", započela je anonimna osoba u pismu, kako navodi The New York Post.

"Vidim tvoje dijete, a ponekad i tebe u autu. Iako razumijem da koristite automobil kako biste umirili ili uspavali svoje dijete, sigurno morate znati da time okolišu nanosite štetu", upozorila je majku anonimna osoba.

Odvažni anonimac prozvao je majku da je nedovoljno obziran član društva. "Neshvatljivo je da vozilo poput vašeg radi satima svaki dan bez prihvatljivog razloga", pisalo je dalje. "Da vam je doista stalo do vaše djece, brinuli biste o okruženju koje im dugoročno ostavljate, a ne samo o vašoj kratkoročnoj udobnosti."

No, osoba nije tu stala i počela je govoriti o vlastitom iskustvu. "Odgajam troje djece i nikad mi nije bilo potrebno pribjegavati vožnji ili korištenju vozila za uspavljivanje djece. Razumijem da nije lako biti roditelj, ali ići prečacima koji štete našem planetu (planetu koji ostavljate svojoj djeci) nije prihvatljiv postupak ni po kojem standardu."

U potpisu je stajalo: "Od susjeda kojem je stalo do okoliša i naše budućnosti."

Mama tvrdi da će osoba koja stoji iza spornog pisma zažaliti

Mama je naglasila da će natjerati ovu osobu da zažali što je krenula u rat s njom. Objasnila je da je jako iscrpljena i neispavana otkako je postala roditelj. "Nismo imali nijednu neprekinutu noć gotovo šest godina pa radimo ono što moramo kako bismo sebi priuštili zasluženi odmor", napisala je u objavi.

Dodaje kako njezin sin bez problema odspava sat i pol u autu, ali se odmah probudi ako ona ugasi motor. Također je spomenula da ne koristi auto tri dana u tjednu kada joj je sin u vrtiću.

Istraživanja pokazuju da nikad nije sigurno ostaviti dijete da spava u autosjedalici

Savjeti stručnjaka su jasni: iako su sigurnosne autosjedalice ključne za putovanje, nikada nije sigurno ostaviti dijete da spava u njima nakon što stignete na odredište. Savjetuju roditeljima da na kraju putovanja izvade dijete iz autosjedalice, čak i ako to znači da ga moraju probuditi, jer nije sigurno da dugo vremena provodi u takvom položaju. Autosjedalice mogu uzrokovati savijanje djetetovog vrata prema naprijed što mu može blokirati dišne putove i ometati protok zraka, osobito kod malih beba.

Upozoravaju i na to da dojenčad mlađa od mjesec dana ostavljena u sjedećem položaju dulje vrijeme mogu biti izložena povećanom riziku od iznenadne smrti. Istraživači preporučuju da dojenčad mlađa od mjesec dana provede maksimalno jedan sat u sjedećem položaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.