Mama upozorila na opasnost od gušenja čokoladnim jajima: Moja ih djeca ne jedu

Foto: Shutterstock

MINIJATURNA čokoladna jaja nisu preporučljiva za djecu mlađu od 4 godine, ali mnogi to previde. Zato je jedna mama putem Facebooka upozorila da mogu uzrokovati gušenje. 

"Mnogi roditelji sada su svjesni opasnosti od grožđa i prepolovljuju ga, ali čokoladne poslastice ne vide kao opasnost. No one to jesu i ne smiju se davati djeci mlađoj od 4 godine. Naježim se svaki put kad vidim da ih djeca jedu. Tvrde su i savršenog oblika da se zaglave u dječjem grlu", napisala je još 2017. godine na svojoj stranici Nanny Valentine - Child Behaviour Coach.

"Mojoj djeci često ih poklanjaju za Uskrs, ali žao mi je, mama ih mora pojesti", dodala je pa navela da je na gotovo svim pakiranja minijaturnih čokoladnih jaja napisana minimalna dob.

I brojni drugi roditelji ovoga Uskrsa dijelili su isto upozorenje na društvenim mrežama.

Organizacija First Aid For Life podijelila je emotivnu priču majke čija se kći ugušila minijaturnim čokoladnim jajima. Anonimna ožalošćena mama napisala je: "Želim sve upozoriti na još jednu smrtonosnu opasnost od gušenja, onu koja je tragično odnijela moju dragocjenu djevojčicu Sophie. Ugušila se malim jajetom koje nije uspjela izbaciti. Gledala sam kako umire, uzalud sam je pokušavala spasiti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.