Mama priznala da njezina beba spava na podu: To je uči samostalnosti

MAR Trujillo Gallardo, koja na TikToku objavljuje pod nadimkom @trujillomentalhealth, rekla je da prakticira stil odgoja Montessori, koji djecu potiče da budu samostalna.

Tako je u jednoj od svojih objava pokazala kako izgleda soba njezine osmomjesečne bebe te je otkrila da djevojčica spava na madracu koji se nalazi na podu. Prema mišljenju ove mame, takvo spavanje ima brojne prednosti. Ipak, ne slažu se svi s time.

@trujillomentalhealth

Pros of a Montessori Floorbed! ##momsoftiktok ##girlmom ##girldad ##babiesoftiktok ##montessorimom ##montessori

♬ Up Beat (Married Life) - Kenyi

Osim što su "podni kreveti" jeftiniji, prema njezinom mišljenju potiču samostalnost, povećavaju slobodu kretanja i omogućuju njezinoj bebi da se samostalno igra u svojoj sobi prije nego što upozori roditelje da je budna. Kako krevet nije zatvoren poput klasičnih dječjih krevetića, njezina kći može slobodno puzati po sobi.

No neki njezini pratitelji su imali drugačiji stav.

"Mislim da mi ne bi bilo ugodno da moje dijete puže okolo bez nadzora", jedan je od takvih komentara.

Drugi je dodao: "Ova je praksa prikladna za malu djecu, a ne za dojenčad."

Mar je inzistirala na tome da je soba sigurna za njezinu kćer te je istaknula kako je sve pričvršćeno za zidove, kao i to da igračke odgovaraju njezinoj dobi. Dodala je i da se u sobi nalazi kamera kako bi u svakom trenutku mogli provjeriti što njihova osmomjesečna kći radi, piše The Sun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.