Mama pokazala nered u svom domu i ohrabrila druge: Funkcionalnost doma ispred čistoće

RODITELJI se ponekad mogu boriti s morem odgovornosti, od kojih je najvažnija ta da svoju djecu koja ovise o njima održe živom, zdravom i nauče je poštovanju, istovremeno pokušavajući održati neki privid života izvan svoje djece.

Održavanje reda u kući i održavanje braka mogu dovesti do posrtanja uslijed preopterećenosti

Kućanski poslovi kao što su pranje rublja, usisavanje, brisanje, pa čak i briga o osnovnoj higijeni kao što je tuširanje mogu naposljetku ostati po strani.

@domesticblisters #strugglecare #mentalhealth #caretasks #childhood ♬ original sound - Kc Davis

Takve obaveze su briga za sebe ili prostor u kojem živimo. K.C. Davis, licencirana profesionalna savjetnica i mama, poznata je na TikToku po svom pristupu takvim vrstama zadataka tako što uklanja stigmu i sramotu izvršavanja ili neizvršavanja tih zadataka.

Njen je stav "moralna neutralnost", kad objašnjava da domovi ne moraju biti besprijekorni kako biste pokazali da vam je stalo do vašeg životnog prostora, samo trebaju biti funkcionalni.

Kako funkcionira moralna neutralnost?

Najveći teret kućanskih zadataka i upravljanja obitelji nosi zadani roditelj, a u mnogim kućanstvima taj zadani roditelj je majka. Ovo je također poznato kao nevidljivi rad jer uključuje zadatke za koje se očekuje da će biti izvršeni: obično ostaju neprimijećeni kada su izvršeni, ali su šokantno očiti kad se zanemare.

Davis brigu za svoj dom, sebe i djecu čini manje moralnom obvezom zbog koje se možete osjećati kao neuspjeh, a više kao stvari koje izazivaju osjećaj osnaženosti. Ona potiče zadanog roditelja da podijeli osjećaje otvorenom komunikacijom sa svojim partnerom o tome što im je potrebno da bi se osjećali sigurni i podržani.

@domesticblisters Reply to @imhailey000 #strugglecare #mentalhealth #ADHD #cleantok #homecare #messismorallyneutral ♬ Coming of Age - Blondes

Davis također provodi vrijeme objašnjavajući savjete i trikove koji joj pomažu da obavi neke stvari, poput postavljanja vizualnog mjerača vremena. Kako ona koristi ovaj mjerač vremena u svakodnevnom životu, svjedoči kroz svoje videozapise koji pokazuju kako "resetira svoj prostor". U većini svojih videa potiče ljude da razmišljaju o funkcionalnosti svog prostora i da on radi za njih.

Funkcionalnost je ključna kada su u pitanju svakodnevni zadaci

Fokus njezinih videa nikada nije na čistoći, što je, prema komentarima na njene videe, nekim ljudima nepojmljivo. Njezin je cilj potaknuti da svi ljudi sebi daju dopuštenje i snagu da znaju da zaslužuju funkcionalan prostor i da su kućanske obveze moralno neutralne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.