Mama na urnebesan način objasnila zašto su četverogodišnjaci gori od dvogodišnjaka

Foto: Shutterstock

RODITELJI predškolaca često se žale na loše ponašanje kod svoje djece, testiranje granica i njihove tantrume. Teško je točno reći u kojoj se dobi navedena ponašanja javljaju i do kada traju jer su razlike između djece zaista velike, ali jedno je sigurno - svaki će roditelj sa svojim djetetom doživjeti nešto slično.

Jedna od roditelja koji su se susreli s ''tvrdoglavim'' mališanom je i mama troje djece Laura Mazza koja je za Cafe Mom podijelila priču o svome mlađem sinu koji se, kako tvrdi, trenutno nalazi u najizazovnijem periodu života, kako za njega tako i za nju.

Zaboravite terrible two's, ovo je gore

''Čula sam i sama prošla kroz famoznu drugu godinu, takozvane terrible two's, ali moram priznati, ništa me nije pripremilo za još gore četiri godine. Naime, nije me ovo sram reći - moj četverogodišnji sin je mali luđak. On je policajac, a ja sam njegov zarobljenik. Sklon je nezgodama, divlji je i nemaran.

Svojim vratolomijama već si je izbio dva prednja zuba, rasjekao glavu i jednom slomio nogu. Svaki dan za mene je noćna mora prožeta tjeskobom.

On je kralj svog svijeta, a ja sam samo obični seljak koji živi u njemu. Neki dan mi je odmah rekao da je u parku obavio veliku nuždu, a da je to kasnije pojeo tuđi pas. U nevjerici sam ga zamolila da mi objasni na što mi je samo odgovorio: Jesi li gluha? Rekao sam ti da sam se po*rao vani. Polako mi je objasnio što se točno dogodilo, a ja nisam bila sigurna bih li plakala ili se smijala, ali takav je život s četverogodišnjakom, zar ne?

Zna kako koristiti tablet, ali ne zna pospremiti igračke

On je pijana i zahtjevna odrasla osoba zaglavljena u tijelu malog čovjeka kojoj smetaju i najmanje sitnice poput etikete na poleđini njegovih majica, ali će zato bez ikakvog problema trljati licem po travi. Njegov glavni talent je otpjevati apsolutno sve što ga zamolim, ali isključivo na melodiju pjesmice Baby shark. Zna kako se koristi tablet i YouTube, ali zato ne zna pokupiti svoje igračke.

On je netko čije raspoloženje u jednoj sekundi prelazi iz veselog u histerično, a sve to zbog najmanje moguće sitnice. On je netko tko kao papiga ponavlja najprostije riječi i čuva ih isključivo za javna mjesta poput trgovine ili kad smo u gostima. Jednom ga je jedna starija gospođa upitala koliko ima godina, na što je on odgovorio: 'Ti si sigurno spremna za nebeske godine.'

Često se uhvatim kako govorim: Oprosti, on je samo malo uzbuđen. Ili oprosti, samo je malo umoran. A zna mi se, priznajem, ponekad dogoditi i da lažem kako ga ne poznajem. Ali ono što u tim trenucima stvarno želim reći je sljedeće: On je moj sin. Ima samo četiri godine i volim ga baš takvog kakav je'', rekla je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.