Lažete li svojoj djeci? Ne? Ma lažete sigurno!

Foto: 123rf

ZNATE ŠTO se kaže o lažima? Laganje je opravdano ako je nužno, a s djecom ponekad zaista jest nužno. Kako bi ih inače odgovorili da odjednom pojedu sve slatkiše koje su dobili za Božić ili im sakriti nešto što ne želimo da vide, ili im zabranimo da po osamstoti put gledaju jedno te isti crtić. Vjerujemo da se svaki roditelj možda ne baš svakodnevno, ali često posluži nekom malom laži koja im zapravo dobro pomaže u odgajanju djece. zašto onda tvrditi da nikada, baš nikada nismo slagali malom djetetu iako ih sustavno učimo da se lagati - ne smije! 

Zato što mame imaju svoju taktiku koju možda neće ispričati na sva usta, ali će potiho svima priznati - da radim to i ja! Da ponekad ne slažem život bi mi bio malo kompliciraniji. 
 
Ovu su samo neke od brojnih malih bezazlenih laži koje ste sigurno, barem neke od njih, ispalili pred svojom djecom. 

1. Moji se jako vesele onom kamionu sa sladoledom, ali što je previše, previše je pa im sada nakon što čuju kako iz kamiona svira ja kažem da to svira jer je nestalo sladoleda 

2. Nisam imala srca priznati djeci da nam je umrla ribica pa sam ju bacila i prije nego što su skužili odvela sam ih u pet shop. Jako sam se začudila što sam tamo vidjela baš našeg ljubimca pa sam rekla djeci da je vrijeme da ga odvedemo nazad kući. 

3. Moj klinac obožava automobile, ali smo mu ozbiljno rekli kako možda nikada neće moći voziti pravi automobil jer će ostati mali s obzirom da ne jede povrće. 

4. Moji klinci stalno propitaju - mama što tu piše pa im sada puno čitam - u trgovini znate često piše - Ovdje se ne smije svađati; Ovdje se ne smije plakati; Ove igračke nisu za malu djecu ... 

5. Jednostavno im ponekad moram reći da se crtić koji stalno i stalno gledaju jednostavno od tolikog gledanja potrošio i da je vrijeme za neki novi. 


6. Što da radim, zaboravila sam ostaviti kunice ispod jastuka za Zubić vilu, i to zato što su bile poplave pa je Zubić vila bila zaposlena. Zato je danas kada god pada kiša, grmi ili jako pada snijeg, Zubić vila ta koja okolo pomaže kome treba. 

7. Ne ljubavi, nisam govorila o tebi. 

8. Jednom sam posegnula za gadnom laži kada sam svojoj petogodišnjoj kćerki zabranila da pojede kolač pola sata prije spavanja. rekla sam joj da će od njega imati noćne more. Laž je upalila i nije ju zaboravila jer sada svaki put kada poželi jesti kolače prvo pita koliko je sati. 

9. Muž i ja još uvijek spavamo u istom krevetu s našim četverogodišnjim sinom i kada nam dođe do malo romantike jednostavno mu kažemo da bi bilo bolje da on danas spava u svom krevetu kako ga ne bi pobljuvali. Obično uvijek posluša u strahu da zaista ne bude pobljuvan, ali dijete raste pa nam je jednom prilikom umjesto da ode u svoj krevet stigao s lavorom da bljujemo u njega, a ne po njemu. I mirno je legao spavati. 

10. Znam - ovo će zvučati grozno, ali svom sam sinu rekla da kada god izrekne neku laž na čelu mu se pojavi crvena točka koju samo roditelji mogu vidjeti, a nestane onda kada kaže istinu. :/ Srećom, u tom se trenutku na mom čelu nije pojavila velika točketina. 

11. Žao mi je draga, ali ti si alergična na McDonald's, Coca Colu i Oreo kekse

12. Ljubavi, žao mi je, ali mislim da je ta igračka sama otišla. Možda je negdje na izletu (o strganim i bačenim igračkama).

13. Nemoj molim te dirati božićno drvce jer ćeš tako otjerati magiju pa nas Djed Mraz neće moći naći. 

14. Joj dragi, ali to nije danas na TV-u (ako još jednom to budem morala gledati izbacit ću televizor kroz prozor). 

15. Nisam mislila da ću ikada to izvući iz sebe ali sam jednom uspjela - "sada ću nazvati tvoju učiteljicu i reći joj da ne želiš raditi zadaću, iako sam mislila da to nikada neću morati napraviti!" 


16. Kada ukradem malo grickalica da oni ne primijete, a primijetili su i odmah me pitaju što to žvačem, ja im bez razmišljanja punih usta kažem - Ma samo malo graška. 

17. Moja mala nikako ne želi spavati jer čeka sunce, pa je moram podsjetiti da će sunce sada biti umorno od njenog dozivanja i sutra zato možda uopće neće izići. 

18. Maškare su jako slatko osim kada klinci požele pojesti sve odjednom. Zato moji klinci znaju za maškara vilu koja po noći pobrsti sve slatkiše koji su ostali. 

19. Kada god jedem nešto što ne želim da moje dijete jede samo kažem da je to užasno ljuto. 

20. Znate li da Baba Roge najviše vole dolaziti u neuredne sobe? Moji znaju, i ne daju joj da dođe. 

21. Znate li cure moje da od špageta kosa brže raste? Zato ih pojedite sve!

22. Mama nikada ne laže? Zar ne tata? 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.