Koliko često oženjeni parovi rezerviraju seks?

Foto:123rf

Znate li koliko često oženjeni parovi rezerviraju seks?

ZAKAZIVANJE seksa možda se ne čini jako zabavnim i spontanim, ali za zauzete parove koji puno rade i pritom imaju djecu, to je često jedini način da se seks i dogodi. Ono što je nekoć možda bio tabu i neugodna tema danas postaje normalan način seksualnog povezivanja, a to je pokazala i jedna anketa provedena među 2.000 odraslih Amerikanaca u dugim odnosima.

Istraživanje, koje je izradila tvrtka EdenFantasys, otkrilo je da većina ispitanika doista zakazuje termine za seks ili već ima unaprijed dogovorene dane za seks.

To čini čak 52 posto ispitanika, a svi oni žele da tih zakazanih dana bude još više.

Razlozi za ovakvu vrstu rezervacije mnogima će biti razumljivi:


- 40 posto navodi roditeljstvo kao ključnu zapreku kao i činjenicu da to ne mogu raditi jer su djeca u kući

- 36 posto navelo je da je to zato što je njihov partner stalno zauzet

- 32 posto njih navelo ja da su sami svjesni svoje zauzetosti pa žele biti proaktivni i uplanirati seks u svoj zgusnuti raspored

- 25 posto jednostavno želi odvojiti još više vremena za seks

- 16 posto parova rijetko se međusobno vidi, pa trebaju bolje isplanirati svoje rasporede

Jasno je da su "seksualnosti" neophodne, a ovim smo putem doznali i koliko često dugovječni parovi doista imaju seksualne "spojeve" u jednom mjesecu.

Prosjek je, pokazalo je istraživanje, šest puta mjesečno, što zapravo i nije toliko loše, a od svih parova koji su priznali da si bez problema zakazuju tajming za seks, jedan od pet parova kaže da im je taj način još romantičniji i strastveniji od spontanog seksa.

Tada, kažu, imaju vremena za mentalnu i fizičku pripremu, a mnogi od njih već imaju i svoje strastvene rituale. Tada kupuju seksi donje rublje, rezerviraju sobu u hotelu ili pripreme seksi obrok kod kuće, a upravo to čini 45 posto parova kojima je rezervacija termina za seks postala normalna.

A iako taj način ubija spontanost, parovi se ne zabrinjavaju, a čelnici tvrtke koja je naručila istraživanje sad još otvorenije poručuju: "Ne podcjenjujte čar planiranog seksa. Budite maštoviti, pripremljeni i fokusirani samo na sebe i partnera."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.