Znate li čemu služe ova proširenja na ramenima bodija za bebe?

Foto: Instagram/Pinterest

IAKO mnogi misle da su dječji bodiji namjerno ostavljeni širi na okovratniku kako bi se lakše oblačili i skidali preko glave, namjena tih proširenja nema baš puno veze s tim. Posebno ne ona proširenja koja viđamo na oba ramena.

Naravno da je zbog njih puno lakše obući malu bebu, posebno ako pričamo o novorođenčetu kojeg će svaka friška mama prvih dana oblačiti uz mnogo muke, čak i znoja - ali ne - glavna i osnovna namjena tih proširenja ima veze s nečim drugim. Okej, bebine glave jesu nešto neproporcionalnije u odnosu na tijelo, ali nijedna beba nema baš toliko veliku glavu da se ne bi mogla "progurati" kroz normalan okovratnik, posebno ako se materijal rasteže.

Ali ako se beba slučajno jako zakaka i to onako jako, što je vjerojatno svaka mama doživjela barem jednom od svoje bebe, tada proširenja na ramenu pokazuju svoju pravu namjenu.



Naravno, ako znate za taj trik - jer se tada bodiji svlače vrlo jednostavno - samo oslobodite ramena i povučete ga prema dolje bez rizika da prljavi dio bodija na bilo koji način dotakne glavu.

Desetljećima se bodiji rade s tim proširenjima, čak su i modernizirana s prorezom i drukerima, a opet mame širom svijeta vjerojatno ne znaju čemu oni točno služe.

Sada znate, pa kada vaša beba sljedeći put prepuni svoju pelenu, ne brinite jer ćete bodi skinuti u sekundi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.