Imena za djevojčice koja zvuče slatko, ali skrivaju snažno značenje

Foto: Pexels

KAD pokušavate odabrati ime za svoje nerođeno dijete, postoje brojne stvari o kojima trebate voditi računa. Kako će se to ime slagati s vašim prezimenom, odudara li od imena djetetove braće i sestara, ali i ima li ime značenje zbog kojeg dijete neće zadirkivati ​​tijekom odrastanja.

Ako tražite žensko ime koje zvuči slatko, ali skriva snažno značenje - na pravom ste mjestu. Evo nekih od njih.

Lilith

Ime zvuči jako slatko i nije prečesto. Kada otkrijete njegovo značenje, postaje još bolje. Naime, Lilith znači "čudovište", a to je prilično dobro ime za djevojčicu koja bi mogla osvojiti svijet.

Aella

Nešto je posebno u imenu Aella. Nije uobičajeno pa u razredu vašeg djeteta sigurno neće biti još djevojčica s tim imenom. Aella je također slatko, zvučno ime koje ustvari znači "vjetar".

Aiden

Kad čujemo ime Aiden, obično pomislimo da je to dobro ime za dječaka, no to je prekrasno uniseks ime. Činjenica da znači "malo i vatreno" prikladna je ako tražite ime snažnog značenja.

Adriane

Adriane je moćno ime, a javlja se već u grčkoj mitologiji. To je ime nosila kći kralja Minosa, a znači "mrak".

Evren

Ovo se ime možda ne nalazi na popisu najpopularnijih, ali to ne znači da ga trebate otpisati. Ono nosi značenje "svemir" i odličan je izbor za djevojčice.

Katana

Nemojte dopustiti da vas zavara zvučnost ovog imena. Naime, to je japanski naziv za mač, a sve češće se koristi i kao ime za djevojčice.

Vada

Kratko ime koje može zvučati slatko, ali skriva značenje "slavni vladar", piše Cafe mom.

Zara

To je oblik imena Sara, koje je izvorno hebrejskog porijekla i znači "kneginjа, vladarica, žena visokog ranga". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.