I vaš Božić može biti zagrijan savršenim kaminom

Foto: Pinterest

ZNATE one nezaobilazne slike savršenog obiteljskog Božića s puno lampica, dekoracija kao iz najnovijeg časopisa i perfektno modno- blagdanski usklađene obitelj s obaveznim kaminom s toplom vatricom i gomilom ukrasa? Ah, savršeno zar ne? Da je barem i nama jedan takav! 
 
Tko, što - kamin? Pa ništa lakše - složite ga od kutija kao i mnogo drugih obitelji koji će i ovaj Božić dočekati s ovim, ne baš pravim, ali savršenom improviziranim detaljem najtoplijeg mogućeg Božića. 
 
Nije baš ekstra jednostavan posao, no za jedno-dva popodneva s klincima da se napraviti pravo malo čudo od kamina!
 
Za početak vam treba nekoliko kutija sličnih veličina, ovisno koliko veliki kamin želite.  Kutije lako nabavite u lokalnim trgovinama koje se ovih dana ionako spremaju rasprodati sve što nude pa će imati znatno više kutija nego inače. 


 


Dakle, kada nabavite kutije razmislite kako želite da vaš kamin izgleda vizualno - kao od cigle, od kamena, ili jednobojan, možda neki moderni minimalistički, eklektika ili ćete se pak potruditi i ukrasiti u shabby chic stilu? Na vama je da odlučite te prema ideji djelujte dalje. 
 
Kutije je potrebno lijepo poslagati, a poklopce ukoliko ih imate ostaviti za gornju policu nad kaminom. Nakon što ste ih poslagali i dobro zalijepili, zaklamali, ili spojili nekim drugim načinom kreće malo pipkaviji posao. Ukoliko želite dobiti baš idealan izgled, kutije možete obložiti samoljepljivim tapetama s dezenom cigle, kamena ili bilo kakvog drugog rastera - s time da ćete na ovaj način dodatno učvrstiti kutije jednu za drugu. To će možda biti i najlakši način, da izbjegnete crtanje po papirima, pa spajanje i lijepljenje, no ukoliko u obitelji imate više kreativnih ručica onda ni taj posao neće biti težak. Kamin možete izgraditi kako god želite. Možete napraviti ogradicu ispred otvora za vatru, možete ga napraviti tako da nema pravu rupu, ali je možete vizualno napraviti s crtežom ili kolažom vatrice. Ma možete sve što poželite! 


 
Ne morate čak ni imati vatricu, možete jednostavno spustiti lampice iza kamina, a radi još efektnijeg dojma u "rupu" iza lampica možete nalijepiti sjajni papir na kojem će se lampice presijavati. 


 
Ukoliko pak imate u kući platno velikih dimenzija možete i njime omotati kutije tako da dobijete kamin od tkanine na koju potom pribadačama možete prikvačiti razne ukrase - od kupovnih do onih koje ćete, ili već jeste napravili sami. 
 
Iznad "vatrice" možete  štrikom i kvačicama povezati čarapice koje ne moraju nužno biti baš one prave Božićne. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.