FOTO Čega se boje djeca, a čega odrasli

Foto: MercWorks

MISLITE li da se djeca boje malo više od nas odraslih, ili su njihovih strahovi samo malo glasnije ispoljeni? 

Djeca svakako imaju svoje strahove koji se mijenjaju kako dijete odrasta, no znamo i sami da s odrastanjem strahovi postaju još veći i realniji. Doduše, više se možda ne bojimo toliko mraka i paukova,  koliko se bojimo računa za struju i javljanja šefu da ne možemo doći na posao jer nas je ugrizao pauk, ali – da, strahovi su tu i svi ih imamo. Samo se oni malo razlikuju od onih strahova kojih smo se bojali kada smo bili mali.

>>>Dječji strahovi nisu šala<<<

O tome govore i friške smiješne ilustracije koje ovih dana kruže internetom. Napravio ih je ilustrator Dave Mercier te objavio na svojoj stranici MercWorks, potom i na stranici College Humor nakon čega su se, naravno, pojavile i na mnogim drugim stranicama.

Serija je nazvana „Djetinji strahovi vs Strahovi odraslih“ i vjerujemo da ćete se u njima pronaći. Čak i ako svom djetetu kažete da se ne bojite, znamo da duboko u sebi imate strahove. Jer svatko od nas boji se barem nečega. Nismo ni Hulkovi ni Spidermani, a bome ni likovi iz bajki. A bome, ni ovaj horor trend s jezovitim klaunovima koji plaše ljude po cijelom svijetu, ne pomaže nikome u liječenju straha od klaunova. 

Djeca se boje groznih snova, a odrasli neostvarenih snova
 


Djeca se boje doktora, a odrasli njihovih računa



Djeca se boje da ih roditelji ne izgube, a odrasli se boje izgubiti se 



Djeca se boje čudovišta, a odrasli (ponekad) djece



Djeca se boje šišanja, a odrasli loše frizure 


 
Djeca se boje stranaca, a odrasli društvenih čudaka 



I jedan zajednički strah koji mori mnogu djecu i brojne odrasle ljude - strah od klaunova! (Ovih dana nekako opravdan...) 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.