Evo zašto su tete važne u životima svojih nećaka i nećakinja

Foto: Instagram

TKO kaže da su bake i djedovi jedine važne figure u djetetovom životu? Tete također igraju važnu ulogu.

Djeca imaju roditelje koji ih odgajaju i uče životnim vrijednostima, ali tete praktički zauzimaju ulogu druge majke. One su uvijek tu kad ih njihovi nećaci i nećakinje zatrebaju.

Veza između djece i njihovih teta je iznimno bliska. Kad je mama umorna, teta je uvijek tu da uskoči i provede vrijeme s djetetom.

Postoji puno razloga zbog kojih su tete važne u životima svojih nećaka i nećakinja, a ove su neki od njih.

1. Tete također uče djecu. I one su važne jer s djecom uče slova, boje i mnoge druge stvari.

2. Vole razmaziti svoje nećake i nećakinje. Bilo da ste im rodili drugog, trećeg ili četvrtog nećaka ili nećakinju, tete će uvijek svakom djetetu pridavati jednaku pažnju. Tete vole razmaziti djecu iznenađenjima.

3. Tete su osobe od povjerenja. Kad su djeca starija, postoje teme o kojima ne žele ili se boje razgovarati s roditeljima. Zato će se često okrenuti tetama koje će uvijek imati dobar savjet.

4. One su poput psihologa. Uvijek znaju kada su nećaci ili nećakinje tužni, iznervirani ili se ne osjećaju dobro. Tete uvijek slušaju i ponude rame za plakanje.

5. Tete pomažu djecu naučiti važnim vrijednostima. Kad roditelji nemaju vremena, tete su uvijek tu da nauče dijete razliku između dobrog i lošeg.

6. Uvijek su spremne preuzeti brigu za nećaka ili nećakinju. Kad roditelji rade i trebaju osobu od povjerenja kojoj će ostaviti dijete, bake i djedovi nisu jedina opcija. Mogu se okrenuti i djetetovoj teti. Sigurno će zabaviti dijete dok se mama i tata ne vrate.

7. Tete lakše provode ispravke. Ponekad tete moraju ispraviti loše ponašanje kod djece. Naime, djeca ponekad puno lakše prihvaćaju takve stvari kada dolaze od tete koja će ih uvijek suptilnije usmjeravati.

8. Tete uvijek imaju vremena pomoći s domaćom zadaćom. Ako dijete treba pomoć s učenjem ili domaćom zadaćom, možete biti sigurni da teta nikada neće reći ne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.