Ella Dvornik oduševila objavom: "Kako se ponašaju mame na internetu?"

Foto: Instagram

DRUŠTVENE mreže su prepune grupa koje okupljaju roditelje, a sve s ciljem razmjene savjeta i iskustava. No, za one koji više vole ostati anonimni, takve "oaze" postoje i na mnogim forumima.

Ako ste se barem jednom našli u takvoj grupi, sigurno ste primijetili koliko je oprečnih mišljenja moguće tamo pronaći, ali i jedan zanimljiv fenomen. Naime, ljudi koji traže savjete o određenoj temi često ne pronađu odgovor na svoje pitanje niti ikakvu vrstu pomoći, ali zato dobiju ogromnu količinu savjeta koje uopće nisu tražili. Naravno, postoje i oni roditelji koji se ne ustručavaju nikoga kritizirati pa će rado javno ukazati na sve eventualne pogreške koje ste napravili (ili ćete tek napraviti) u roditeljskoj ulozi.

Takav obrazac ponašanja je uočila i Ella Dvornik koja je na svom Facebooku podijelila urnebesnu objavu u kojoj je vjerojatno uspjela okupiti sve tipove mama koje možete susresti u takvim grupama.

Evo što piše u njenom objavi pod nazivom "Mame na netu":

"Mama A: Kuća mi gori i dijete mi je unutra, što da napravim?

Mama B: “Promijeni mu dijetu, mi smo izbacili sve osim kelja i super mu je.

Mama C: Eterična ulja. Znam da je off topic: Al ja ih prodajem.

Mama D : Ma nije mu ništa Isuse. Ja nisam imala autosjedalicu k'o mala pa sam ok.

Mama E: NIJE DOBRO!!. Drugoj Sestrični moje frendice se to desilo i bio je rak, guglaj!

Mama F: Ja sam u nekretninama i rado bi ti pomogla pronaći novu kuću", piše Ella.

No da ne bi bilo da sve majke daju samo beskorisne savjete, Dvornik je istaknula kako je "Mama G" upozorila na bezvezno trošenje vremena na ispitivanje stranaca umjesto da spašava dijete. Naravno, u cijeloj priči se odmah nađe i "Mama H", koja upozorava "Mamu G" na nepristojan ton razgovora.

Ipak, kakva bi to grupa bila ako se u njoj ne bi našlo i onih koji promoviraju "samo prirodno", kao i onih koji u cijeloj ovoj situaciji pokušavaju preusmjeriti pažnju na sebe.

"Mama I : Poštrcaj ga svojim mlijekom, majčino mlijeko liječi sve!!

Mama J : Pošto vas ima toliko u komentarima, jel mi možete reći molim vas dal' je ovaj test pozitivan, ovo mi je već 30. danas i nisam sigurna jel' vidim križić ili ne

Mama K: Hmmmm, tu mi nešto smrdi. Ima tu više toga čini mi se. Jel' nam možete napisati priču o sebi od rođenja do sad da možemo procijenit vaš život i reći vam gdje ste pogriješili.

Mama L: Da li je imao svih pet protupožarnih cjepiva? To bi mu ojačalo imunitet i zaštitilo ga od vatre!

Mama M: @mamaL kako te nije sram eksponirati svoje dijete takvim teškim metalima, koji potiču svakakva mentalna stanja.... Zašto podržavaš protupožarna cjepiva, zar ne gledaš dokumentarce?

Mama N: "Stavi kokosovo ulje na njega!

Mama O: Samo ga stavi na sisu da krene mlijeko. Ponuda potražnja, puno kože na koži.

Mama P: A da probaš onu metodu di se isplače? Mi smo probali u prošlom požaru i plakao je samo 10 minuta, od tad se nije bunio", napisala je Ella.

No ni tu nije kraj. Sjetila se Ella i onih koji se kunu da njihova djeca nikada nisu plakala niti se osjećala usamljeno pa i u tinejdžerskoj dobi "svi još uvijek spavaju u istom krevetu". 

Kao i onih koji vjeruju u teorije zavjere, ali i zagriženih feministica koje se pitaju "zašto tata ne spasi dijete nego uvijek to moraju mame raditi".

"Mama U: Skini ga do pelene, možda mu je prevruće, izmjeri temperaturu, ako je više od 37 stupnjeva odmah idite na hitnu!

Mama V: Želim vam privući pažnju na ovog gospodina, mnogo mi je pomogao da zaradim novce klađenjem, ovo nije varka.....

Mama W: Ne slušaj ove gluposti, slušaj svoj majčinski instinkt!

Mama X: Šaljem molitve.

Mama Y: Ne nasjedaj, kad mu postane prevruće sam će izać'.

Mama Z: Iskoristi ovo slobodno vrijeme za sebe! Operi kosu! Nalakiraj nokte."

Da je ovog puta Ella Dvornik pogodila bit, pokazuje i ekspresan broj lajkova i oduševljenih komentara koje je prikupila na svoju objavu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.