Dragi, obećao si mi vazektomiju. Sada je tvoj red!

Foto: Facebook

ŽIVUĆA ženska legenda, australska "kraljica" Constance Hall u čijim smo britkim mislima već imali prilike uživati, opet zabavlja svijet svojim objavama. Nakon četvero djece i svega što je prošla, njoj je dosta... 
 
Kao i obično, njen je post na Facebooku odmah po objavi vidjelo više od 50.000 ljudi, mahom onih koji su se i sami našli u sličnim situacijama. 
 
Riječ je o njenoj javnoj poruci mužu: 
 
Hej muž, 
 
Baš razmišljam o svim sranjima svog reproduktivnog sustava i što je sve moje tijelo prošlo tijekom svih ovih godinama dok smo se premišljali hoćemo li ili nećemo imati više djece.  

Iza mene su sve moguće kombinacije - pilule, propale trudnoće, pobačaj, još trudnoća, iznutra su me snimali bezbroj puta, prošla sam gomilu krvnih pretraga, jedan carski rez, vaginalni porod, rezanje, šivanje, epiziotomija, još šavova, zatvor, male pilule, velike pilule, razmaknute trbušne mišiće, nabrekle sise, bradavice preko cijelih sisa, pilulu prije, pilulu nakon seksa, bolove u leđima ... ma mogla bih nabrajati do sutra. 

Koristili smo i metodu izvlačenja kako bi izbjegli još djece, a jednom smo tako izvukli i jack pot u obliku blizanaca. Izvlačenjem. I ako ću još jednom morati proći ijednu trudnoću  ne obećavam da neću razmišljati o samoubojstvu. A ne želim biti u takvom suicidalnom stanju punih devet mjeseci pa je eto došlo na red da te pitam. Mmmm - što si ono rekao za vazektomiju? 

Znam da nisi spreman pozdraviti se sa svojom vojskom - sa svojim borcima koje si tako revno ispucavao kada god si stigao, ali znaš, ti su te ratnici  jako dobro služili. Stvarno bi trebao biti ponosan na njih. Ali, vrijeme je...

Jer znaš, povlačim drastične mjere i svečano ti obećavam da od danas štrajkam protiv seksa. 
Od sad pa dok ti ne praviš taj drastičan potez ignoriram tvoj penis do maksimuma. Nema više ni maženja, ni super brzog trljanja. Kad me pozoveš na brzinski seks bježim bez pogovora tako da je tvoj alata za mene odsad zabranjena zona. 

Moje je tijelo dalo svoje - i s trudnoćama i sa sprječavanjem trudnoće. Sad je tvoj red! 

Voli te tvoja žena (i naših četvero djece). 


 
Post je oduševio mnoge žene diljem svijeta koje se slažu da su same spremne toliko žrtvovati svoje vlastito tijelo za razliku od muškaraca koji se boje čak i male vazektomije jer se jednostavno osjećaju kao prevelike žrtve ako oni moraju učiniti nešto toliko trajno. Naravno, nije to tako mali korak jer nije to samo stvar fizičkog djelovanja. Mnogi se muškarci najviše boje te psihološke prepreke da će vazektomijom ubiti svoju muškost i svoju prirodno urođenu moć oplođivanja, ali zaista... Zar zaista očekujete da će žene nakon svega što dozvole svom tijelu tijekom trudnoća i poroda još i dobrovoljno pristati na sterilizaciju, samo da bi vaša vojska ostala netaknuta? 
 
Cijeloj ovoj priči pridružila se horda žena koji su svojim komentarima visoko uzdigle svoja koplja protiv daljnjeg iskorištavanja isključivo ženskog tijela, a jedan komentar posebno nam je zapeo za oko. Stanovita Rebbeca Dunlop kratko je napisala: "Razgovarala s mužem o mogućnosti da nakon tri prekrasna dječaka sada on učini nešto, ali on je to hladnokrvno odbio. Zato samo mu jedan dan dok se s veseljem bacio k meni na kauč, pokazala test za trudnoću (izvučen iz kutije uspomena) i razdragano mu čestitala na još jednoj trudnoći. Pobijelio je isti tren. Mislila sam da će se srušiti pored mene, a onda sam mu samo mazno rekla - šalim se, ali ako stvarno ne želiš da te i 4. put ovako razveselim, učini nešto po tom pitanju. isti taj tjedan naručio se za zahvat. A tebi draga Constance savjetujem da učiniš isto, ali uz stari test na trudnoću izvadi i slike ultrazvuka blizanaca, i naceri mu se s čestitkom - vidi, još jedni blizanci! 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.