Dječak raznježio očuha jednostavnim pitanjem: "Mogu li te zvati tata?"

SVATKO može naučiti biti otac, ali treba puno više truda da budeš otac djetetu koje biološki nije tvoje. To je slučaj Dereka i Connora. Derek i Connorova majka Sarah davno su bili par. Razišli su se pa ponovno susreli 2016. Sarah je u međuvremenu dobila sina Connora s drugim muškarcem. Derek je dječaka upoznao na Badnjak iste godine i odmah su kliknuli.

Derek i Sarah se narednih mjeseci nisu odvajali jedno od drugog, neprestano su se nalazili, a Connor je od početka želio biti njegov sin. Kako je vrijeme prolazilo, dječak je muškarca upitao: "Mogu li te zvati tata?"

Derek priznaje da je nekoliko minuta paničario jer nije znao što bi mu odgovorio. Objasnio mu je da će morati razgovarati s majkom o toj ideji. Sarah je Dereka uvjerila da ga dijete voli i da je to u redu ako je spreman.

Tjedan dana kasnije Connor je ponovio pitanje: "Mogu li te sada zvati tata?" Derek ga je upitao želi li to stvarno, na što je dječak uzvratio: "Više od ičega!" Od toga dana Connor ga oslovljava s "tata".

Derek i Sarah vjenčali su se 2019., a Connor je bio Derekov kum. Osim što su bili emocionalno povezani, obojica su željeli da to bude i pravno riješeno. Connor je želio Derekovo prezime i službeno biti njegov sin. Sarah i on tada su pokrenuli proces posvajanja.

U međuvremenu je Sarah ostala trudna. Djevojčicu Everly rodila je u travnju 2020. Connor i Derek postali su zvijezde društvenih mreža. Na TikToku imaju preko 115 tisuća pratitelja. Zajednički hobi je ojačao njihovu vezu i omogućio im da zajedno putuju i upoznaju nove ljude.

"Kao dijete sam si obećao da ću biti bolji otac od onoga kojeg sam imao. Htio sam biti uključen u svakodnevne aktivnosti svog sina. Zato sam želio posvojiti Connora i odgajati ga kao sina, ali za to sam prvo morao dobiti dopuštenje njegovog biološkog oca", govori Derek.

Connorov biološki otac sastao se s njim i prepoznao koliko je dobar prema njegovom sinu te pristao da ga Derek posvoji.

2. travnja 2021. želja im se ostvarila. Derek je konačno službeno posvojio Connora. Iako je put do toga bio trnovit, Derek priznaje da se trud isplatio. 

"Bio je moj sin od trenutka kad me prvi put pitao može li me zvati tata", smatra.

S druge strane, Connor nikad nije odustao od svog sna da bude posvojen i tjerao je oca da nastavi s procesom.

"Ne gubi nadu, tata, i nastaviti se boriti jer ćemo pobijediti", govorio mu je dječak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.