Djeca vam ne peru redovno ruke? Baby Shark bi mogao pomoći

Foto: YouTube screenshot

OVIH dana se suočavamo s toliko novih stresnih situacija u roditeljstvu da ih je teško i pobrojiti. Sada smo već skoro svi ili u karanteni ili u samoizolaciji i pokušavamo održati čistoću i zdravlje cijele obitelji, naravno, na čelu s djecom. Dok balansiramo između roditeljstva i odgajanja djece s jedne strane te rada od kuće s druge, sa svih strana se napominju dvije stvari koje su ključne za izbjegavanje Covida-19. To su samoizolacija i redovito te često pranje ruku.

Prvi dio riješio se odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, ali kad je u pitanju održavanja higijene kod djece, svi roditelji nailaze na slične probleme. Zato su autori popularne pjesme Baby Shark napravili novu, prilagođenu verziju koja bi vam mogla pomoći u objašnjavanju važnosti pranja ruku te ohrabriti djecu da to češće rade.

Pjesma pruža detaljne upute o tome kako efektivno prati ruke, a da se spriječi mogućnost širenja virusa, naravno, uz poznati, dobro znani pripjev. Također se prolazi i kroz važnost toga da se kašlje u lakat i prekriva usta kod kihanja.

Zato, bez obzira na to koliko vas pjesma možda živcira, ako ništa drugo ne uspijeva, mobitel u jednu ruku, sapun u drugu i s djetetom u kupaonicu.

“Grab some soap, doo doo doo doo doo, rub your hands, doo doo doo doo doo…”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.