Devet zanimljivih dječjih imena i njihovo značenje

Foto:123RF

PRILIKOM izbora dječjeg imena roditelji traže inspiraciju na raznim stranama. Pronalaženje pravog imena može predstavljati pravi problem. Donosimo devet zanimljivih dječjih imena i njihovo značenje pa možda nekome i pomognemo u teškoj odluci biranja imena za bebu.

1. Martin i Martina

Ova imena su česta diljem svijeta, a porijeklo se najčešće povezuje s rimskim bogom rata Marsom. Ime Martina je jako često ime u Španjolskoj, posebno u Galiciji. Marta je varijacija istog imena, a na aramejskom znači gospođa.

2. Alba

Alba je jedno zanimljivo ime koje na latinskom znači "bijeli". Slično je i ime Aurora koje je povezano sa svjetlom i sjajem.

3. Sofija

Sofija je jedno od najpopularnijih imena u svijetu. Sofija na grčkom znači mudrost.

4. Danijel i Danijela

Daniel/Danijel i Daniela/Danijela su imena koja potječu iz starohebrejskog, a označavaju božansku pravdu.

5. Paula

Paula dolazi od latinske riječi paulus i znači malen. Varijacije istog imena su Paulina i Paola.

6. Klaudija i Klaudije

Klaudija je žensko ime latinskog porijekla, a značenje dolazi od riječi claudus sa značenjem: hroma, šepava ili nepotpuna. Muška varijanta imena - Klaudije nije toliko popularan izbor kod roditelja.

7. David

Ovo je jedno od popularnijih imena za dječaka. Ime David je biblijskog porijekla, a na starohebrejskom znači - voljen ili izabran od boga.

8. Aleksandar i Aleksandra

Ime Aleksandar dolazi od grčkog alexandros što u prijevodu označava zaštitnika ljudi.

9. Leo i Lea

Muško ime Leo nastalo je od grčkog leon ili latinskog leo što u prijevodu znači lav. Lav je simbol gordosti, hrabrosti i snage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.