Danas svi masovno dijele ovaj video, pogledaj i vidjet ćeš zašto

Screenshoot: Facebook

PROMJENE počinju onda kada ti počneš mariti.

Promjene počinju onda kad mi odlučimo promijeniti nešto u ovom svijetu. A to nešto pokušala je dokučiti UNICEF-ova ekipa koja je nedavno snimila ovaj emotivan video u kojem je previše očito da ljudska rasa i dalje živi u skladu s predrasudama, ali ne i stvarnim potrebama.

Film je baziran na pitanju „Što biste vi učinili da ugledate dijete samo na cesti?“, a glavna akterica je šestogodišnja glumica Ana koja je odigrala nekoliko uloga, a ona posljednja i nju samu jako je rasplakala pa je snimanje prekinuto prije logičnog kraja. No rekao je sve što je trebalo reći.
Malena Ana pojavila se sama na ulici i u restoranu. I na jednom i na drugom mjestu prvotno je bila ljupka, uredno odjevena djevojčica kojoj su stranci prilazi znatiželjno, želeći joj pomoći, u restoranu su je revno nudili stolicom i obrokom, no druga uloga, ona koju mnoga djeca na ovom svijetu nažalost ne glume već žive – pokazala je tako očiti manjak empatije ljudi oko nas.
Jer kada su djevojčicu prerušili u malu beskućnicu više nitko nije bio znatiželjan ni spreman pomoći. Malena je postala smetnja, nitko je više nije želio nahraniti i utješiti već – potjerati.



Daleko od pogleda, daleko od srca. A tako žive milijuni djece diljem svijeta.



Ako misliš da možeš pokrenuti promjene, možeš li biti prva koja će poduzeti nešto? Možeš li pokazati znatiželju da djetetu koje nema nikoga pomogneš da ne ostane gladno i žedno?
Ako si jedna od njih, možeš slobodno i ti podijeliti ovaj video.

 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.