Alicia Silverstone objasnila zašto ne dopušta svom 12-godišnjem sinu da jede meso

U SVIJETU je zabilježeno više slučajeva hospitalizacije djece zbog veganske prehrane. Držanje dijete na strogoj biljnoj prehrani bez davanja dodataka prehrani moglo bi utjecati na zdravlje mališana kojima su potrebne sve hranjive tvari kako bi rasli i razvijali se. Alicia Silverstone čvrsto vjeruje da je njezin 12-godišnji sin Bear dokaz izvrsnog zdravlja zahvaljujući veganskoj prehrani.

Glumica je i sama veganka, a sinu nastoji biti primjer pa mu nudi širok izbor hrane biljnog podrijetla. Tvrdi da je Bearova omiljena hrana kelj, kao i da jako voli zobeno mlijeko.

"Kad je otpio prvi gutljaj, njegove oči su iskočile. Jednostavno ga voli. Kremasto je i ukusno, s njim pravimo smoothie. Popio bi ga iz tetrapaka da može", rekla je.

Ističe da joj je sin zdrav upravo zahvaljujući prehrani koju slijede.

"Želim to podijeliti sa svijetom. Tako da ljudi mogu vidjeti da je hrana biljnog podrijetla stvarno zdrava", dodala je.

Glumica smatra da je ključno voditi računa o proizvodima koje konzumiramo. Zabrinuta je zbog svakodnevne hrane u supermarketima koja potencijalno sadrži štetne sastojke, ali slaže se i da prilagodba na biljnu hranu u početku može biti izazovna.

"Meni je trebalo vremena da potpuno prestanem jesti meso. Bila sam pohlepna i jako mi se sviđalo. Ali jednog dana sam rekla da ga jednostavno više neću konzumirati pa sam se educirala. Koža mi se pročistila i dosta sam smršavjela", tvrdi.

Alicia Silverstone uzburkala je strasti na internetu kada je otkrila da još uvijek dijeli krevet sa sinom. Kao predana majka, ona snažno vjeruje da svoju djecu treba držati blizu.

>> Je li sigurno dijete odgajati kao vegana ili vegetarijanca?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.