Rečenice kojima klinci najlakše izbace mame iz takta!

Foto: Shutterstock
 
OVE REČENICE sigurno su i vas izbacile iz takta, iako će to malo mama priznati. Donosimo vam najbolje izjave, ali i najbolji način kako da na njih reagirate!
 
Hoću drugu mamu!
 
Izjava djeteta za koju je dovoljno odbiti kupiti igračku ili čokoladu. Možda bi bilo zanimljivo da odgovorite da i vi želite drugo dijete, no to ipak nije najmudrija odluka. Bolje je uopće ne reagirati nego reagirati pogrešno. Razmislite i smislite bolji odgovor od kopiranja ljutog djeteta.
 
To je moje!
 
Neprestane svađe s braćom, sestrama ili prijateljima u kojima dijete neprestano uzvikuje ovu rečenicu kada se bilo tko osim njega približi igračkama. Ponekad ih je dobro jednostavno ignorirati. Dijete će tako morati naučiti samo rješavati sukobe.
 
To nije fer!
 
Na samu pomisao većini majci će pasti na pamet  neargumentiran odgovor: „Život nije fer!“ , ali najbolje je reagirati kada se dijete smiri i bude dobre volje. Tada mu objasnite da stvari ipak ne funkcioniraju tako da sve bude po njegovom.
 
Nisi mi šef!
 
Kada dijete zamolite nešto, povremeno ćete dobiti upravo ovaj odgovor. Dijete sa stavom „meni nitko neće naređivati“ nije ništa neuobičajeno. Pokušajte ne planuti i reagirati kada se i vi dijete smirite. Zapitajte se što dijete u tom trenutku zapravo želi? Možda se doista ne radi o neposluhu, nego se dijete u to vrijeme želi baviti drugim stvarima.
 
Ti meni nikad ništa ne daš! 

Jedno odbijanje nakon godina ispunjavanja želja dovoljno je da dijete izgovori ovu čarobnu rečenicu. Neće pomoći ako mu nabrojite sve što ste mu priuštili, ali ako pitate dijete što ga je razljutilo to bi ga moglo potaknuti da vam se povjeri. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.