Produžite rok trajanja namirnicama u vašem hladnjaku

Foto: Shutterstock
 
LUK skladištite u starim najlonkama
Odrežite nogavice starim najlonkama i punite ih lukom. Između glavica luka svežite čvorove kako se ne bi dodirivali. Ovakav način skladištenja održat će luk svježim i do osam mjeseci.
 
Mladi luk čuvajte u zamrzivaču u plastičnoj boci
Mladi luk temeljito operite i nasjeckajte. Ostavite na kuhinjskoj krpi dok se u potpunosti ne osuši. Tada ga stavite u čistu plastičnu bocu i u zamrzivač. Osim što će ostati svjež, upotreba će biti vrlo jednostavna kada vam zatreba.
 
Začinsko bilje čuvajte u čaši
Lisnato začinsko bilje najbolje je staviti u čašu napunjenu vodom i prekriti plastičnom vrećicom. Vodu redovito mijenjajte sve dok ne potrošite začine. Ovakav način čuvanja idealan je za svježe začine poput peršina, bosiljka i metvice.
 
Octom produžite trajanje bobičastog voća
Nakon kupovine jagoda, borovnica, malina i kupina potopite voće u posudu u kojoj ste prethodno promiješali 50 ml vinskog ili jabučnog octa sa 500 ml vode. Ostavite voće u otopini nekoliko minuta, procijedite i spremite u hladnjak. Voće će tako moći ostati svježe najmanje tjedan dana.
 
Rajčice prije odlaganja u hladnjak izvadite iz vrećice
Kako biste spriječili otpuštanje etilena koji ubrzava truljenje rajčice rajčicu izvadite iz vrećice prije nego ju odložite u hladnjak.
 
Čuvanje gljiva
Gljive je bolje čuvati u hladnjaku nego spremiti u zamrzivač jer smrzavanjem gube na svojoj kvaliteti. Kako biste produžili rok trajanja gljivama čuvajte ih u papirnatoj vrećici.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.