Organizirajte si život uz nekoliko naših savjeta

Foto: Shutterstock

PRIJE nego što legnete u krevet, odvojite malo vremena da pripremite stvari za sutra. Primijetit ćete da će vam dom i obitelj postati više organizirani, a vi ćete biti sretnije ukoliko napravite ovih nekoliko stvari prije odlaska u krevet.
 
Čitajte djeci
 
Neovisno o tome koliko je dan bio naporan, odvojite vrijeme kako biste djeci pročitale priču svaku večer prije spavanja. Ušuškati se u krevet s djetetom da mu čitate odličan je način zbližavanja.
 
Također, time potičete izražavanje, vokabular i pisanje, te razvijate ljubav prema knjigama. Počnite s čitanjem djetetu čim se rodi (možete čak i ranije). Kada dijete naraste, moći ćete svi zajedno sjediti u dnevnom boravku, svatko sa svojom knjigom i u tišini čitati prije spavanja. 
 
Pripremite garderobu za sutra
 
Oblačenje djece uvijek je borba - bilo da su male bebe ili tinejdžeri. Noć prije pripremite garderobu za sutrašnji dan. Od cipela, čarapa, modnih dodataka.
 
Predlažemo da cijela obitelj (odrasli i djeca) pripreme odjeću za dolazeći dan. Tako ćete svima uštedjeti svima nam dragocjeno vrijeme ujutro, i vidjet ćete ukoliko nešto treba speglati ili popraviti.  
 
Operite jednu rundu rublja
 
Mrzite li provesti vikend prajući odjeću? Ako svaku večer prije spavanja operete jednu mašinu, to vam se više neće događati. 
 
Napravite popis
 
Ne mislimo na popis stvari koje trebate napraviti (premda možete i to). Mislimo na mini dnevnik u koji ćete zapisivati sve stvari koje vas vesele i zbog kojih ste zahvalne.
 
Napišite sve male stvari koje su se dogodile tog dana. Zgodne priče i anegdote. Jednog dana vaš dnevnik bit će prekrasna uspomena, a zasigurno će vas razveseliti i kad ga prelistate nakon napornog i teškog dana.
 
Počistite
 
Napravite listu zaduženja. Prikladno njihovoj dobi, uključite vašu djecu u kućanske poslove, a nagrađujte ih zvjezdicama i gledanjem crtića.
 
Sigurno ne želite svakodnevno čistiti, ali 15 minuta dnevno za oprati ili staviti suđe u perilicu možete odvojiti. Odredite što vaša djeca obavezno moraju napraviti prije odlaska u krevet. 
 
Opustite se
 
Kako biste se kvalitetno i pravilno mogle brinuti za sve ostalo oko vas, prvo vodite najbolju brigu o sebi. Barem 15 minuta prije odlaska u krevet samo se opustite i ne razmišljajte o ničem. Mala opuštanja mogu smanjiti stres, te poboljšati vaše općenito stanje i raspoloženje.
 
Meditirajte, vježbajte malo joge, gledajte TV ili radite nešto drugo u čemu uživate. Vidjet ćete da samo par minuta dnevno koje posvetite samo sebi, mogu napraviti veliku razliku u vašem životu.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.