Malo drugačije kašice

Foto: Shutterstock

DOSTA vam je klasičnih kašica od mrkvica i jabuka, a primjećujete da bi i dijete voljelo promjenu? Za većinu kašica bit će vam potrebno tek nekoliko minuta za pripremu, osobito kada dijete poraste, pa više termička obrada neće biti obavezna. Igrajte se sa sastojcima i budite maštoviti.

Kašica od manga odličan je izbor kada vam ponestane sezonskog voća. Dostupan je tijekom cijele godine, a debela kora štiti meso manga da ostane sočno, ali i da do njega ne mogu doprijeti pesticidi.

Volite marelice? Još ako imate mogućnost nabaviti domaće, vaše dijete će uživati. Kuhane marelice ogulite i miješajte s rižom, prosom, mrkvom ili jabukom. Zbog svog specifičnog okusa učinit će svaku kašicu drugačijom.

Malo mama koristi avokado u pripremi kašica, a zapravo ne znate što propuštate. Avokado je jedino voće koje djetetu već od prvih dana dohrane možete poslužiti sirov jer ne izaziva alergije čak ni kod malih beba. Odlično će pristajati uz voće i povrće zbog svog blagog okusa, a ujedno će svakoj kašici dati gustoću i učiniti ju kremastom. Ovo je jedan od najboljih izvora omega 3 masnih kiselina.

Šljive su odličan dodatak kašicama. Ako vaše dijete ima problema s probavom, kuhana kašica od šljiva mogla bi vrlo lako riješiti problem. Ako kašica od same šljive uzrokuje vrlo rijetku stolicu, pokušajte ju miješati s krumpirom, batatom ili vrlo blagom tikvicom.

Borovnice su pravi izvor zdravlja, a vrlo dobro će se uklopiti u bilo koju voćnu kašicu. Potrebno ih je prethodno ubaciti u vrelu vodu i procijediti, a potom tretirati kao bilo koje drugo voće.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.