Kako pobijediti uspomene koje je trudnoća ostavila na tijelu?

Foto: Shutterstock

TRUDNOĆA uvijek za sobom ostavlja znakove da je u tom tijelu rastao novi život. Opuštenu kožu nakon trudnoće gotovo je nemoguće izbjeći. Imajte na umu da se koža postepeno širila tijekom devet mjeseci trudnoće i nemoguće je da vrati svoju elastičnost i prvotni izgled u kratkom toku.
 
Najveće promjene na koži nakon trudnoće žene primjećuju se na donjem dijelu trbuha. Ukoliko ste dobiti mnogo kilograma u trudnoći masne naslage su se vjerojatno sakrile na bedrima i rukama. Osim opuštene kože trbuha gubitak elastičnosti se primjećuje i na grudima, osobito nakon prestanka dojenja. Kako se elastičnost kože sa godinama smanjuje, povratak kože u stanje prije trudnoće trajat će kraće kod mlađih rodilja. 
 
Koži je za oporavak potrebno dovoljno tekućine, stoga pijte dovoljno vode kako bi koža bila hidratizirana. Osim iznutra kožu je potrebno hidratizirati i izvana, najbolje prirodnim uljima ili laganim hidratantnim losionima. Rodiljama se nakon poroda savjetuje nošenje steznih hlačica koje će ubrzati vraćanje trbušnih mišića na mjesto. Kada se tijelo odmori od poroda, a vi vratite izgubljenu energiju vrijeme je za lagane vježbe za zatezanje trbušnih mišića. 
 
Na kraju, bitno je naučiti osjećati se dobro u vlastitom tijelu i onda kada ono nije savršeno. Imajte na umu da se sve žene nakon poroda bore sa opuštenom kožom, više ili manje uspješno. Ako se to ne vidi preko odjeće ne znači da su ostale rodilje u vašem okruženju zategnute, možda se samo uspješnije nose sa tragovima koje je trudnoća ostavila, pa to ne utječe na njihovo samopouzdanje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.