Kako izabrati ime za bebu?

Foto: Shutterstock
 
BIRANJE imena za dijete ponekad se čini kao najzahtjevniji zadak kada saznate da ste trudni. Ne samo da će dijete nositi to ime zauvijek, već je samo ime kompromis koji morate pronaći vi i partner. Najvažniji faktor u odlučivanju svakako je da se i vama i partneru ime sviđa. Koliko god zvučalo jednostavno, ipak se nekako zakomplicira po putu.
 
Imena bivših
 
Čak i najljepše ime za dijete moglo bi cijeli život imati negativan utjecaj na vas ili partnera ako djetetu nadjenete ime po vašoj ili suprugovoj bivšoj ljubavi.
 
Nadimci
 
Ima mnogo lijepih imena uz koja se automatski povezuju ne tako lijepi nadimci koje će dijete sigurno prije ili kasnije dobiti. Imajte to na umu.
 
Povezivanje imena s osobom
 
Ako vam se ime sviđa, ali poznajete osobu  koja se tako zove, a karakterno vam se nimalo ne sviđa, vjerojatno ćete zaobići to ime.
 
Imena u trendu
 
Trenutno popularna imena iz filmova i serija trebalo bi izbjegavati. Sjetite se da se određenog lika po kojem je dijete dobilo ime nitko neće sjećati za koju godinu.
 
Imena koja odgovaraju prezimenima
 
Kao što smo rekli, ime ostaje za cijeli život, pa bi trebalo voditi računa kako ime odgovara uz prezime. Kako bi olakšali djetetu, ako imate dugačko prezime, neka ime bude kraće.
 
Imena automobila, gradova, glagoli i slično
 
Iako ovo savršeno funkcionira u svijetu poznatih, u realnom životu to nije najbolji izbor. Ne želite da vam dijete ismijavaju u vrtiću i školi, zar ne?
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.