Idealna žena

Foto: Shutterstock
 
NEDAVNO su bili objavljeni rezultati istraživanja: što je za Hrvata idealna žena. Predstavljeni su kao odraz konzervativnosti jer su od žene uz uspjeh u poslovnom svijetu očekivali i majčinstvo te uspješno vođenje kućanstva. Koji muškarac to ne bi poželio?! Superwoman! 
 
Ženu se dakle procjenjivalo kroz status, sposobnost zarade, obiteljske i sposobnosti vođenja kućanstva. A rezultate se pak ocjenjivalo u „muškom“ tonu natjecateljske ambicije za karijerizmom. Ovim istraživanjem idealna žena stavljena je u muški društveni okvir te su joj nametnute vanjske vrijednosti. To je otprilike kao da jabuku procjenjujete u okvirima banane. Je li dovoljno duga, čvrsta te odgovarajuće, npr. plave boje. Naravno, jabuka ima gotovo idealnih i crvenih i zelenih, slatkih i kiselih. Generalizacija je također „muška“ potreba. 
 
Nas žene sasvim druge kvalitete čine ženama i idealnima, a ambicija je sasvim individualno pitanje. Samospoznaja, samosvijest, sigurnost u sebe, ravnoteža ženske i muške energije, intuicije i akcije, emocionalna inteligencija, socijalne vještine, ispunjenost... čine nas idealnim osobnostima. Pametna prehrana, umjerena i redovita tjelovježba, sposobnost nošenja sa stresom, odnosno zdravlje... čine nas idealnim fizičkim tijelima. U ljubavnom paru s idealnim muškarcem u idealnim uvjetima evo idealne žene!
 
A ambicije? Idealna žena živi i djeluje sukladno svom prirodnom potencijalu. Njezina ambicija je ispunjavanje svog potencijala. Neke će ga žene pronaći u majčinstvu, vođenju kućanstva i/ili „karijeri“. Novac je sredstvo, sredstvo razmjene energije. Bilo koji vid kreativnosti i kreativnog djelovanja u idealnim uvjetima vraća se u obliku novca. Usput rečeno dijete je kreacija. I organizirano kućanstvo je kreacija. I ovaj članak je kreacija. Idealna žena u idealnom društvu neće biti procjenjivana ili neće biti procjenjivana kroz ulogu, status i/ili generalizirani fizički izgled.
 
Međutim, kada bi se istražile ambicije suvremene gradske žene lako je moguće da bi rezultati pokazali težnju majčinstvu, vođenju kućanstva uz komad zemlje, djelovanju sukladno svom potencijalu i intuiciji. Suvremeni čovjek vraća se prirodi i svojoj prirodi. Vanjske vrijednosti, primjerice život kroz ulogu i status gube svaki značaj. 
 
www.udruga3L.wordpress.com
www.slatkikosecer.wordpress.com
www.facebook.com/SlatkiKaoSecer
www.slatkikosecer.com
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.