Danom ružičastih majica protiv nasilja

Foto: Press Foto

30. KOLOVOZA ove godine CEPN je predstavio i svog superjunaka pod imenom Super Hrvoje koji se bori protiv vršnjačkog nasilja. On je dostupan djeci svih uzrasta te im pomaže u rješavanju problema vezanih uz bilo koju vrstu nasilja.

Centar za edukaciju i prevenciju nasilja (CEPN) organizacija je koja djeluje još od 2007. godine s ciljem prevencije vršnjačkog i elektroničkog nasilja, a javnosti se predstavila 2013. kada su otvorili svoj prvi ured sa sjedištem u gradu Đakovu. Djelovanje ove organizacije širi se na područje cijele Republike Hrvatske, a svima nama postali su poznati programom prevencije vršnjačkog nasilja “Dan ružičastih majica” koji se u Republici Hrvatskoj po prvi put obilježio 2014. godine.

U aktivnostima pod nazivom "Igrom protiv nasilja" Super Hrvoje se druži s djecom te sudjeluje u raznim radionicama i već pomalo zaboravljenim društvenim igrama kao što su školica, gumi-gumi, Čovječe ne ljuti se i ostale.

Zanimljivo je to što Super Hrvoje ima i svoju Fan stranicu na društvenoj mreži Facebook (www.facebook.com/super.hrvoje), a dostupan je i na svojoj elektroničkoj pošti superhrvoje@cepn.hr.

Ekipa mladih, ambicioznih i kreativnih ljudi okupila se na jednom mjestu s vrlo jasnim ciljem, a to je podići svijest o nasilju koje je svakodnevno prisutno te biti na raspolaganju svima nama kojima je njihova pomoć potrebna.

Ovi mladi aktivisti cijeloj zemlji svakodnevno šalju jasnu poruku – NASILJE PRESTAJE OVDJE – jer kako u CEPN-u ističu: “Ovo nije naš slogan, to je i naša misija.”

Svoju podršku ovoj akciji protiv nasilja možete dati i vi i to kupovinom majice koju možete naručiti putem ovog linka. 



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.