Zvijezda Juna i Inceptiona objavila prvi selfi nakon objave da je transrodni muškarac

Foto: EPA/Instagram

ELLIOT PAGE, američki glumac koji je donedavno bio Ellen Page, objavio je prvi selfi nakon što je svijetu priznao da je transrodan.

Page je selfi objavio na svom Instagramu i iz dubine duše zahvalio na podršci koju je dobio nakon što je objavio svoju dugo čuvanu tajnu.

Zvijezda filmova Juno i Inception nedavno je objavila da se identificira kao transrodni muškarac pod imenom Elliot. Ellen je prije šest godina otkrila da je lezbijka, a u braku s plesačicom Emmom Portner je od 2018. godine.

"Dragi prijatelji, želim podijeliti s vama da sam transrodna osoba, koristim za sebe zamjenice on/oni i zovem se Elliot. Osjećam se sretno što mogu napisati ovo i što sam na ovom mjestu u svom životu", stoji u objavi.

U nastavku je Elliot zamolio fanove za strpljenje priznavši da je u strahu od "invazije u svoj život, mržnje, šala i nasilja" s kojim će se možda suočiti.

"Moj posao je stvaran, no ranjiv sam. Istina je da se, iako se osjećam duboko sretno i znam kakvu privilegiju imam, osjećam uplašeno", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.