Zdenka Kovačiček: Deprimira me situacija u državi



GLAZBENA diva Zdenka Kovačiček nikada nije pristajala na kompromise i uvijek je tjerala svoju volju. Stoga je na neke stvari u karijeri čekala malo duže, no sve su joj se želje ostvarile. Za Index je komentirala aktualnosti u svojoj karijeri te aktualnu glazbenu i društvenu scenu.

"Oduvijek sam znala da ću čitav život provesti na sceni"

"Čekamo da igramo Janis Joplin, a njegujemo koncerte u kojima joj odajemo tribute, i pripremamo gostovanje u Austriji. Inače, ide ljeto, ja se nadam da će biti koncerata tijekom ljeta, a onda ima nekih novih planova, samo što o njima ništa ne mogu govoriti. Ljubav prema sceni otkrila sam sa pet godina, ja sam odavno shvatila da će moj život biti na sceni. Igrom slučaja tek sam nedavno ostvarila neke svoje snove, kao što je predstava o Janis Joplin i upravo zato se nadam da ću do kraja života možda igrati u mjuziklima. Već radim na jednom novom, imam ideje, ali to će još potrajati dok se realizira", otkrila nam je Zdenka.

"Kvaliteti je teško opstati"

"Teško je opstati kvalitetnima. Za svakog postoji mjesto pod suncem, za svakog izvođača, no postoje lakša i teža vremena kad se nešto traži, pa se prestaje tražiti. Recimo, ja sam jedno vrijeme pjevala jazz non stop, nije to neka kategorija koja se traži, ali tada je bilo jedno vrijeme povratka jazzu. Ovaj čas je opet među mladima, tako da posla za ljude koji se ozbiljno i kvalitetno bave glazbom uvijek ima. Ja bi već sada mogla mirovati, ali ne mogu, ne da mi moja priroda. U svakom slučaju, nije lako, teška su vremena. Ovom profesijom isplati se baviti ako u nju ulaziš dušom i srcem, i treba biti spreman na teška razdoblja. Opet, u teškim razdobljima može se napuniti baterije i ponovno bljesnuti. Tako je to, malo si dolje, malo si gore", rekla nam je Kovačiček kad smo je upitali o tome koliko je teško opstati kvalitetnim glazbenicima u Hrvatskoj.

"Deprimira me situacija u državi"

Novih talenata, smatra Zdenka, ima podosta. Izdvojila je Ivanu Kindl. "Ima ih, Ivana Kindl je jedna od boljih. Volim sve ove koji se bave jazzom. Puno ih ima mladih. Inače, gledam i show "Hrvatska traži zvijezdu", fantastičnih pjevača ima. To im je prilika da pokažu svoj talent. Opet, ništa ne ide brzo, za sve treba vremena i dokazivanja", smatra Zdenka. Što se društvene situacije tiče, Zdenka je deprimirana. "Sve me to strašno deprimira, ja sam tako tužna kad otvorim novine, a opet sam znatiželjna i sve pratim. Žao mi je svega toga, sjećam se kad smo odlazili na bojišta na humanitarne koncerte, i imam osjećaj kao da sve i sama proživljavam. Teško je, ali treba to sve preživjeti", rekla nam je Zdenka. "Pesimist sam po prirodi. Uvijek sam bila pesimist i žalila se, očekivala loše, a onda bi bilo dobro. Možda je dobar znak ako mislim kako će nešto biti loše", komentirala je pjevačica kad smo je upitali što prognozira za presudu generalima u petak u Haagu.

"Cijelu noć provodim na internetu, spavanje je gubitak vremena"

Kovačiček ne živi uobičajenim životom, pa nam je tako otkrila i kako nikada ne liježe prije tri ujutro. "Liježem jako kasno jer sam često po cijelu noć na internetu. Bioritam mi je suprotan normalnom, legnem oko tri, a ustanem oko deset. Smatram da je spavanje gubitak vremena, iako je potrebno. Čitav dan sam u pokretu, ne spavam popodne, imam životinje, kćer koja je u Americi pa smo na Skypeu po cijeli dan, a bavim se i prijevodom tekstova te nekim novim projektima", zaključila je legendarna Zdenka Kovačiček.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.