Zbog loše navike mogla je ostati bez prsta: "Posljedice mogu biti gadne"

Foto: TikTok

TINEJDŽERICA Lauren Nichols zbog gadne je navike skoro ostala bez prsta. Kao i mnogi ljudi, Lauren se nikako nije mogla odviknuti od grickanja noktiju, sve dok je život na to nije primorao. Poučena iskustvom, odlučila je svoju priču podijeliti na društvenim mrežama kako bi upozorila na opasnosti koje mogu proizaći ako ne prestanemo gristi nokte.

"Svi vi koji grizete nokte, odmah prestanite", započela je Lauren na svom TikTok profilu. "Liječnici su mi skoro zbog toga morali amputirati vrh prsta."

U siječnju ove godine Lauren se na koži oko nokta pojavila zelena mrlja. Sljedeći dan otišla je k liječnicima koji su joj dijagnosticirali infekciju prsta. Objasnili su joj da infekciju obično prouzrokuje iritacija ili ozljeda kože te su joj prepisali lijekove.

@laurennnnichols

plz watch... it could save your finger’s life 🥺 #seeya #WhatsYourStuf #fyp #foyoupage #foryourpage #foryou #foryoupage

♬ original sound - laurennnnichols

Unatoč lijekovima, Laurenino stanje se pogoršalo pa je pokušala istisnuti tekućinu iz inficirane rane, što joj nije nimalo pomoglo.

"Liječnik mi je rekao da ljudima često amputiraju prste zbog infekcije i da sam sretna što sam došla na vrijeme. Prestala sam gristi nokte jer ne želim ponovno kroz to prolaziti i želim upozoriti druge da posljedice mogu biti gadne", rekla je tinejdžerica za BuzzFeed.

Lauren je otišla na operativni zahvat kojim joj je spriječeno širenje infekcije te se uspješno oporavila. Kako ne bi ponovno pala u napast i počela gristi nokte, kupila si je gumenu kocku koju vrti po rukama te pokušava da su joj ruke uvijek nečim zauzete. Kaže i kako je manikura jedno od rješenja za odvikavanje jer bi rijetko tko htio gristi lijepo oblikovane nokte.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.