Zagrebački klub Pločnik mijenja lokaciju, evo gdje se seli

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Iz zagrebačkog kluba Pločnik najavili su u utorak da će nakon što im je zatvoren prostor na dosadašnjoj adresi, nastaviti rad kao Pločnik Gornji na drugoj lokaciji, odnosno u prostorijama kluba Dva Osam na Jabukovcu.

Pločnik Gornji na adresi Jabukovac 28 otvorit će se u ponedjeljak, 5. veljače, radit će od 18 sati do ponoći, a ulaz će biti besplatan. "Selimo gramofone, namještaj i svoje najdraže osoblje, koji će danima kada u klubu nema programa otvoriti 'Pločnik Gornji'", poručili su iz kluba. 

>>Oglasili se suvlasnici zgrade u kojoj je Pločnik: "Klub je zatvorio Grad, ne susjeda"

Pločnik je morao zatvoriti vrata na adresi u Međimurskoj ulici 21 zbog nerazriješenih pravno-vlasničkih odnosa, a inicijativu za njegovo zatvaranje pokrenula je prije godinu dana predstavnica stanara.

Grad pozvao na dogovor

Kad se klub otvarao 2016., tražili su mjesto gdje su isključivo poslovni prostori kako bi zgrada bila prazna navečer i vikendima, objašnjavaju iz Pločnika. Do problema je došlo, tvrde, "kada je predstavnica stanara počela u zgradi otkupljivati poslovne prostore i namijenila ih za iznajmljivanje". 

Pločnik je klub, kafić i kreativni hub u kojem je godišnje bilo oko 150 događaja, uključujući koncerte, DJ programe, promocije glazbenih izdanja i knjiga te pub kvizove. Njegove programe podržali su i Ministarstvo kulture i Grad Zagreb projektnim sredstvima.

Stoga je njegovo zatvaranje izazvalo dosta negodovanja u zagrebačkoj kulturnoj javnosti, pogotovo jer je to bio jedini prostor urbane kulture na zapadnoj periferiji šireg gradskog centra, a pokrenuta je i peticija za nastavak rada Pločnika.

Grad Zagreb pozvao je na dogovor kako bi klub nastavio s radom te voditelje Pločnika pozvao da se jave na natječaj za najam poslovnih prostora, koji Grad namjerava objaviti još ovog mjeseca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.