Vozili stradale u potresu, dirnula ih gesta mladića na benzinskoj: Plakala sam 10 km

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL (na fotografiji se ne nalazi osoba iz članka)

POTRES koji je pogodio brojne stanovnike Banovine otkrio je i nešto lijepo: spremnost brojnih ljudi da im pomognu na sve moguće načine. 

U Facebook grupi "Pomoć Glini, Petrinji, Sisku i ostalim mjestima" osvanula je objava koja je dirnula mnoge, a u kojoj jedna korisnica opisuje kako je pomoć stigla iz neočekivanog izvora. 

"Plakala sam danas 10 km u komadu. Ukratko, ja i muž vozimo u autu dvije osobe iz Petrinje (smjestili su se kod naših susjeda). Muž na benzinskoj ulijeva gorivo. Priča s djelatnicom pumpe. Priču sasvim slučajno čuje i momak koji se nalazio unutra. Moj muž krene prema izlazu. Momak ga zaustavi, izvadi 200 kn iz džepa i kaže: 'Daj ljudima.' Njega nije zanimalo ni na što će oni potrošiti ni jesu li Srbi, Romi il Hrvati... On je momentalno samo želio pomoći. Ako si tu slučajno u ovoj grupi znaj da si me dirnuo i oprosti što nisam izašla i stisnula ti ruku i zagrlila te. Hvala ti do neba i nazad. Uljepšao si mi dan", poručila je Jelena Sabljić. 

Ispričala je da su mladića sreli na benzinskoj postaji u Kaštel Starom. 

"To vam je bilo u Kaštel Starom na Ininoj pumpi. Mi smo vodili naše Petrinjce koji su smješteni kod susjeda da im kupimo nešto odjeće ili što im već treba... I onda se na benzinskoj dogodila ta lijepa gesta od momka", rekla je za RTL.hr, te dodala da se nada da će se "momak možda javiti kako bi mu stisnula ruku i od srca zahvalila osobno na njegovoj humanoj gesti koja ju je toliko dirnula". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.