Vjenčali se volonteri koji su se upoznali pomažući izbjeglicama u Bapskoj

Foto: Facebook/privatni album

VOLONTERI koji su se upoznali i zaljubili dok su pružali pomoć izbjeglicama s Bliskog Istoka, svoju su ljubav okrunili brakom. Diana Hood iz Švicarske i Adis Imamović Pixi iz Slovenije vjenčali su se u Preševu, gradu u kojem su prvi put iskazali osjećaje koje su gajili jedno prema drugom.

Kako je Index pisao, Diana i Adis zaručili su se prije dva mjeseca. Zajedno su volontirali na prvoj crti ulaska izbjeglica u Hrvatsku, u kampu u Bapskoj, kad su shvatili da imaju isti smisao za humor, da im ne pada teško rad u noćnim smjenama i da bolje funkcioniraju kao tim.

"Ni Pixi ni ja nismo došli tražiti ljubav, nego dati ljubav, no ona je, eto, pronašla nas. Pomažući danonoćno izbjeglicama, koji bježe iz svojih ratom razrušenih domova, gledajući izgubljene obitelji kako očajnički traže priliku za neki novi život, ni slutili nismo da upravo tu, u blatu izbjegličkog kampa, među umornim i gladnim ljudima i uplakanom djecom, za nas počinje nešto lijepo, što nam je promijenilo život", rekla je tada Diana za Index.

"Četiri dana bez Diane bila su mi kao vječnost, a peti dan nakon našeg prvog poljupca prelio je čašu emocija te sam joj preko Facebooka poslao sasvim jednostavnu, ali iskrenu poruku: 'Hoćeš li se udati za mene? Strašnoooo mi nedostaješ'. Na moje oduševljenje, Diana je pristala te smo se dogovorili da ćemo se vjenčati 21. prosinca u Preševu. Već smo odabrali i kumove, naše prijatelje volontere Vanju i Andya", ispričao je Pixi, koji si je, uz prvo slovo Dijanina imena, na ramenu istetovirao nazive mjesta koja će zauvijek pamtiti, Bapska i Preševo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.