VIDEO Zbogom ljesovima, organska groblja budućnosti mogla bi vas oduševiti

Foto: 123rf/Index

DAVID "AVOCADO" WOLFE je prilično poznato ime u svijetu "superhrane" i sirove hrane, ali i zagovornik ideje koja je dobila na milijune poklonika diljem svijeta.

Ostvare li se nade milijuna njegovih poklonika, groblja budućnosti neće biti samotna mjesta kojima dominiraju kameni nadgrobni spomenici, već memorijalni parkovi u kojima će se pokojnici na poseban način "vratiti" prirodi.

Talijanska kompanija Capsula mundi osmislila je naime biorazgradivu "kapsulu" koja bi trebala zamijeniti standardni lijes, a u koju bi se beživotno tijelo polagalo u položaju fetusa. Kapsulu s tijelom potom bi se ukopalo u zemlju zajedno s mladicom stabla po izboru obitelji, a rezultat bi bila neka vrsta botaničkog vrta kao alternative standardnim grobljima.

Slično bi bilo moguće učiniti i s urnom, pri čemu bi se sjemenka stavljala direktno u pepeo pokojnika, u kombinaciji sa zemljom.

Ideja memorijalnih parkova kao alternative grobljima je samo na Wolfeovoj Facebook stranici dosad sakupila gotovo 330 tisuća lajkove i preko 700 tisuća shareova, a sam video je pogledan više od 36 milijuna puta.

 
Grow Trees, Not Graves

Organic Burial Pods Will Turn Loved Ones Into Trees.

Posted by David Wolfe on Tuesday, 1 March 2016
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.