Video: Velika obljetnica Woodstocka otkazana jer nema sponzora

MICHAEL LANG, John Roberts, Joel Rosenman i Artie Kornfeld organizirali su od 15. do 18. kolovoza 1969. trodnevni festival koji je bio glasan bunt protiv rata u Vijetnamu i američke administracije općenito. Lang je sada, 40 godina poslije, želio organizirati festival kojim bi se obilježila velika obljetnica Woodstocka, no nije uspio jer sponzorima taj događaj nije zanimljiv. "Novac. Nema sponzora", objasnio je Lang razloge za Rolling Stone.

Između osam i deset milijuna dolara troškova

I nesuđeni novi Woodstock je trebao odaslati poruku. Trebao se održati u rujnu u vrijeme kada će se u New Yorku održavati velika međunarodna konferencija o klimatskim promjenama, i na taj način pokušati utjecati na vlade vodećih zemalja kako bi odlučnije vodile brigu o okolišu. To se neće dogoditi jer niti jedan potencijalni sponzor nije htio preuzeti na sebe između osam i deset milijuna dolara troškova.

Lang ipak ne odustaje od drugih projekata vezanih za legendarni festival. Za koji dan će se pridružiti Oscarom nagrađenom redatelju Ang Leeju i scenaristu Jamesu Schamusu u Woodstocku kako bi napravili završni pregled komedije "Taking Woodstock" koja će se početi prikazivati 28. kolovoza. Film je nastao prema knjizi Elliota Tibera koji je s roditeljima vodio motel u Bethelu za vrijeme održavanja festivala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.