Video: Nezaposleni kuhar dječjom igračkom pobijedio Šolu i osvojio 400.000 kuna



NAKON tri emisije u kojima je ostao nepobijeđen, Vlado Šola pokleknuo je pred nezaposlenim kuharom Markom Oreškovićem, 29-godišnjim ocem dvoje djece, koji je osvojio vrtoglavih 400.000 kuna.

Mirni i staloženi Marko već je na početku rekao kako će "Šolina priča imati tužan završetak", što se na kraju i potvrdilo. Marko je dominirao u većem dijelu emisije, ali je na kraju pobjedu morao tražiti u dječjoj igri.

Šola krenuo dobro, ali Marko brzo prešao u vodstvo

Šola je krenuo dobro, pobijedivši u prve dvije, fizičke igre. U prvoj igri, držanju daha, u kojoj su oba igrača uronila glavu u akvarij, Marko je nakon 40 sekundi odustao. Šola je izdržao sekundu duže, ali zato što je vidio Marka kako odustaje. Marko je odmah rekao kako Šoli mora pustiti malo na početku. Šola je glatko pobijedio i u obaranju ruku, ali je onda nanizao nekoliko poraza zaredom.

Prvo je Marko izjednačio osvojivši igru znanja točno-netočno, nakon toga se puno spretnije sedam puta okrenuo na barskoj stolici, a onda je pobijedio u brzinskom badmintonu, igri koja kombinira tenis, badminton i squash. Tu se atmosfera već lagano zahuktala, a Marko je prelazak u snažno vodstvo proslavio ljutitim urlikom.


Taj urlik je praktički do samog kraja emisije bio jedini emotivni ispad simpatičnog Zagrepčanina, koji je svojom mirnoćom uvjetovao šutljivu atmosferu između sebe i poznatog  rukometaša.

Markova dominacija


Marko je prednost podigao na 18 bodova prema 3 pobjedom u gađanju samostrijelom. Iako su se nakon nekoliko hitaca po snažnoj kiši obojica uigrali i vrlo dobro pogađali metu, Šoli je trebalo nekoliko pokušaja da usavrši tehniku. Dok ju je on usavršavao, Marko je hladno i staloženo pogađao središte mete, tako da je već nakon dva hica stekao prednost koju Šola do kraja nije mogao stići. Šola je uspio vratiti prednost, ali i čast, još jednom igrom znanja. U igri u kojemu se trebalo pogađati glavne gradove odnio je laku pobjedu, jer je Marko dva puta pogriješio.

Sljedeća "sportska" igra pokazala je kako je Marko ipak umješniji u uličnim sportovima. Dva natjecatelja pljuvala su gumene bombone, a Marko je već od prve bombon uspio pljunuti sedam metara, i tako si osigurao nove bodove. "Vidi se koja je razlika između nas. Dok sam ja igrao, on je sjedio na tribinama i pljuvao na suce", rekao je Šola o svom porazu, dodavši i kako su mu "pljuvačke sposobnosti koma".


Marko je uspješnije ustima uvukao tri metra konca na čijem kraju je bio zavezan gumeni bombon, te tako odnio bodove u još jednoj igri. Šola je pokušavao sustići Marka ludom tehnikom uvlačenja konca, zbog koje su obojica skoro pali s platforme na kojoj su stajali, ali to mu nije pomoglo. Šola je u igri ostao nakon pobjede u igri znanja riskiraj-profitiraj, u kojemu je bolje pogađao odgovore na tražena pitanja.

Marko nije ostao dužan ni u misaonim igrama, pa je Šolu pobijedio u tangramu, staroj kineskoj igri čiji je cilj složiti pet različitih geometrijskih oblika u kvadrat. Iako se čini jednostavnom, igra to baš i nije, što je Šola brzo otkrio. Marko je nakon te pobjede imao zavidnu prednost od 20 bodova, koju je Šola morao početi loviti.

Za kraj, dječja igra



"Igrat će se do kraja", prorekao je Šola, odbivši priznati poraz.

Rečeno, učinjeno. Šola je odnio pobjedu u sljedeće tri igre – napucavanju lopti, pogađanju značenja čudnih riječi, te slaganju kockica u toranj, tako da je prije zadnje igre imao prednost od 12 bodova.

Na kraju je o 400.000 kuna odlučivala igra svima poznata iz djetinjstva. Oba su igrača morala lopticu ispucati iz male košarice, te ju ponovno uhvatiti. Marko je bio staloženiji i zasluženo odnio jackpot. Nakon pobjede, u suzama je zagrlio suprugu, sina i prijatelje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.