Video - Guinness potvrdio: 85-godišnja Dorothy Kloss najstarija striptizeta

DOROTHY DALE KLOSS nedavno je na zid svoje sobe objesila još jedan certifikat kojim se potvrđuje kako je i dalje najstarija striptizeta na svijetu. Predstavnici Guinnessove knjige rekorda prvi put su joj na vrata pokucali 2005. godine kad je bila uvrštena u knjigu kao najstarija striptizeta koja još uvijek nastupa. Četiri godine kasnije, sad nedavno, ti isti predstavnici ponovno su je nazvali i nagradili priznanjem kako još uvijek drži isti status.

Tjedno deset nastupa

Dorothy ima 85 godina a plesom se bavi od treće godine. Živi u Chicagu, gdje pohađa školu za ples u klasu mladog Boba Fossea. Nakon što je dobila nagradu za step, Dorothy je počela plesati za plesnu trupu čikaškog Empire Rooma. Tjedno ima i do deset nastupa, a svaki od njih traje najmanje tri sata. Proplesala je brojnim pozornicama od New Yorka do Kalifornije, a najviše pamti nastup u Mexico Cityju s legendarnim Cantinflasima.

Nastupala je i sa skupinom Liberace, zatim The Mills Brothersima, Melom Torméom, Harryjem Richmanom, Howardom Keelom, Kayom Starrom i Frankijem Laineomijem Chico Marxom. Od 1946. godine radi kao plesna instruktorica na raznim televizijskim showovima i emisijama. Ima jednog sina i dvije unuke. Dorothy Kloss trenutačno nastupa u kalifornijskom Palm Springsu u Plaza Theatreu s trupom The Fabulous Palm Springs Follies. U Americi je 15. siječnja proglašen Danom Dorothy Kloss, a slavi se od ove godine.

L.V.
Foto: JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.