Video: Dizajner Lady Gage oduševio na DFWZ-u ekstravagantnim kostimima

MARKO MITANOVSKI, mladi srpski kreator, poznatiji kao "dizajner Lady Gage" svoju je kolekciju predstavio publici druge večeri ovosezonskog Dreft fashion Weeka Zagreb. Objasnio nam je kako je došlo do suradnje sa svjetski poznatom glazbenicom.

"Nicola Formichettime kontaktirao me nakon moje revije na Londonskom tjednu mode. On i inače dosta surađuje s mladim dizajnerima koji su prilično alternativni i artistički interpretiraju svoje kolekcije. Angažirao me povodom snimanja editorijala za Q magazin s Lady Gagom te na video radovima koji se prikazuju na video zidu tijekom njezine turneje", rekao nam je Marko. Osvrnuo se i na modno događanje na kojem je sinoć predstavio kolekciju te na mlade dizajnere i svoju inspiraciju.

"Glavna su mi inspiracija renesansni kostimi i haljine"

"Potpuno je u redu i korektno. Bilo bi previše ambiciozno očekivati da se naš ili vaš Fashion Week mjere s, na primjer, Londonskim tjednom mode. Za ove je okolnosti ovo potpuno OK", smatra Marko. Hrvatice i njihov modni izričaj još nije stigao niti imao vremena vidjeti, ali za Beograđanke kažu da nekad pretjeruju. "U pola bijela dana su kompletno namazane", zamjera im Marko.

"Glavna je inspiracija bila renesansni kostimi i haljine, s njima sam se igrao. Poslužio mi je i lik Lady Macbeth koji sam vizualizirao kroz kolekciju i boju. Za glazbu mi je bilo važno da bude izvođenje moderne glazbe, a to je Nirvana, na jedan klasičan način. Jednako kao i u kolekciji, želio sam na moderan način prikazati dio povijesti", dodaje Marko. Iako svakako najveća, Marko nije bio jedina zvijezda večeri.

MsDesign za samosvjesne i urbane žene i prepoznatljivo šarenilo boja Ane Kujundžić

Dizajnerica Martina Sporiš diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a od sada je, samostalno ili u sklopu modnog dvojca Arty Barty, izlagala, među ostalim, na osječkom Fashion Inkubatoru na kojem je osvojila i prvo mjesto. Kolekcijom nazvanom Preobrazba predstavila se sinoć publici Boćarskog doma, a kao inspiracija za modele poslužila joj je slika iz studentskih dana koju je željela predočiti u odjeću.

Splitska dizajnerica Ana Kujundžić članica je tekstilne sekcije ULUPUH-a, a kolekcije unikatne odjeće pretežno jarkih boja i prirodnih tkanina koje sama dorađuje, do sada je predstavila na brojnim modnim revijama i izložbama, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Za svoj je rad nagrađivana mnogo puta, pa tako i na prošlogodišnjem Dreft Fashion Weeku Zagreb na kojem je osvojila glavnu nagradu Manda za najbolju kolekciju.



Vesna Karuza i Senija Radić stoje iza modne marke Karaka Design. Od 2002. kada je osnovan brend, ovaj je kreativni dvojac sudjelovao na brojnim modnim manifestacijama na kojima je zasluženo pokupio i brojne nagrade. Kolekciju jesen/zima 2010./2011. koju su predstavile na DFWZ-u namijenile su ženama iznad 25 godina, a sastoji se od haljinica i suknji ekskluzivnijih materijala za svečanije prilike što je pomalo neuobičajeno za njihov dosadašnji rad.

Toni Rico i Natalio Đangradović bili su "za pet"!

Rođeni Hvaranin Toni Carić – Rico modnoj je javnosti postao poznat 1999. godine kada se predstavio svojim prvim kolekcijama obuće. Četiri godine kasnije otvorio je ekskluzivni dućan na Hvaru, a dvije godine nakon pokazao je i svoju prvu mušku kolekciju koja mu je danas priskrbila status jednog od rijetkih domaćih dizajnera koji se bave muškom modom. Na ovosezonskom Dreft Fashion Weeku Zagreb predstavio se kolekcijom "Za 5“, svojevrsnom hommageu svom radu, jer je upravo pet godina prošlo od kada se okušao u dizajniranju odjeće za muškarce.

Marina Milovanović mlada je beogradska dizajnerica koja od 2004. godine kreira za brojne srpske modne kuće poput Mone, TDI, Spirita i Evolutiona. Radila je i za brojne marketinške agencije, a od 2005. redovita je gošća Fashion Weeka u Beogradu. Zagrebačkoj se publici prvi puta predstavila 2009. godine, a na ovosezonskom je DFWZ-u pokazala modele namijenjene suvremenoj ženi koja u svom ormaru ima ugodne i atraktivne kombinacije, bilo da se radi o sportskom ili nekom glamuroznijem looku. 

Dubrovčanin Natalio Đangradović svoju je prvu samostalnu reviju predstavio na sarajevskom Fashion with passion 2009. godine, a od tada nastavlja oduševljavati modnu publiku i kritiku. Za sebe kaže da je bahat i odvažan, baš kao i njegove kreacije, prepoznatljivog kroja i dizajna, koje slave žensko tijelo sa svim njegovim oblinama i u svim dimenzijama. Predstavio se kolekcijom prekrasnih ženstvenih haljina od finih materijala koje će sigurno svaka dama poželjeti u svom ormaru.

Shuz predstavile vesele šuze, a Mauro Gasperi malu crnu haljinu

Nikolina, Brunella, Andrina, Iva, Ljudmila i Maja su Shuz, šest prijateljica koje povezuje kreativnost i ljubav prema modi. Kolekcija modela predstavljenih na sinoćnjoj reviji sastoji se od  tenisica raznih boja, dizajna i oblika, oslikanih i ukrašenih na najrazličitije moguće načine.

Mauro Gasperi rođen je u Bresci, a školovao se na Međunarodnom institutu mode Polimoda u Firenci, nakon čega je jedno vrijeme radio kao stilist za Dolce & Gabannu. Godine 2007. pokrenuo je vlastitu modnu liniju, a 2009. osvojio je glavnu nagradu na natječaju Fashion Incubator. Ideja za kolekciju jesen/zima 2010./2011. žena je s dva lica. Kao inspiracija poslužile su mu saće dok elegancija i sofisticiranost odjeće odaju prizvuk četrdesetih godina prošlog stoljeća. Možda najzanimljivije je to da je ovom kolekcijom Gasperi ponovno otkrio malu crnu haljinu, dajući joj novi sjaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.