Veliki listopadski povratak miljenika publike



DESETI mjesec označio je povratak svježih epizoda mnogih popularnih serija pa gledatelji tako mogu uživati u novima epizodama "Dextera", "Housea", "South Parka" i "Hunga", a do kraja mjeseca očekuje nas i nove sezone dokazanih favorita, jedna posljednja sezona, ali i povratak likova koji s nama nisu bili punih 14 godina.

Bored to Death (HBO)

Dramedija s elementima noira nije prečesta pojava na malim ekranima, ali odličan projekt Jonathana Amesa, inače pisca i kolumnista, okupio je odličnu glumačku ekipu (Jason Schwartman, Zach Galifianakis, Ted Danson), dobre kritike, jedan Emmy i vjernu publiku. Neki će reći da je riječ o prilično podcijenjenoj humorističnoj seriji, ali mala i vjerna baza obožavatelje seriji je osigurala treću sezonu koja je s emitiranjem započela jučer.

Najčešće napušenim freelance detektivima u trećoj će se sezoni pridružiti i TV legenda David Rasche, domaćoj publici najpoznatiji kao Sledge Hammer.

The Walking Dead (AMC)

Neki će reći da je za uspjeh AMC-eve serije najzaslužniji ničim opravdani "hype", ali puno je veći broj onih koji smatraju da je "Walking Dead" jedna od najboljih serija koje su se pojavile posljednjih desetak godina. To su potvrdile i odlične kritike, ali i brojne nominacije na brojnim dodjelama televizijskih nagrada.


Broj epizoda u drugoj je sezoni povećan na 13, a vrijeme će pokazati hoće li se rezanje budžeta odraziti na kvalitetu serije (3,4 milijuna dolara po epizodi srezano je na 2,75 milijuna u drugoj sezoni). Drugu sezonu najavilo je i šest sasvim pristojnih kratkih epizoda ili "webizoda" koje se mogu pronaći na internetu, a u novim nastavcima možemo uživati već od 16. Listopada.

Chuck (NBC)

Posljednja sezona izuzetno popularne špijunske komedije "Chuck" ove će jeseni okončati svoj boravak na malim ekranima. Nakon problematične treće sezone kada je serija skoro prestala s emitiranjem, fanovi su se pobrinuli da NBC shvati da neće samo tako prijeći preko ukidanja, a opstanku ovog nerdovskog favorita pomogao je i veliki ugovor sa sponzorima koji su pokrili jedan dio troškova.

Iako su fanovi vjerni i uporni, "Chuck" iz sezone u sezonu pokazuje sve veći pad gledanosti, a posljednja sezona logičan je potez. Doduše, gledanosti definitivno neće pomoći termin emitiranja, bolje poznat i kao "Friday night death slot". Peta sezona počinje 28. Listopada.

Psych (USA)

12. listopada započinje šesta sezona izuzetno "otporne" serije koja se ne ističe visokim budžetom ili posebno kvalitetnim scenarijem koliko neobjašnjivom kemijom koja već pet sezona uspješno zabavlja publiku diljem svijeta.


Nakon prilično dugog izbivanja, početak nove sezone najavljen je posvetom legendarnom Star Warsu ("Shawn Rescues Darth Vader"), a između ostalog, gostovat će i izvanredni Malcolm McDowell ("If…", "A Clockwork Orange").

Beavis & Butt-head (MTV)

Zahvaljujući reprizama to vjerojatno nismo ni primijetili, ali posljednja epizoda genijalne animirane serije Mikea Judgea, emitirana je prije punih 14 godina. Čelništvo MTV-a nakon dugo vremena napokon je odlučila vratiti svoje priglupe i kontroverzne junake i njihovo neizbježno komentiranje najnovijih spotova.

Show koji je svojevremeno skupljao izuzetno pozitivne, ali i iznimno negativne reakcije, na male se ekrane vraća 27. Listopada, a novina je ta da će dvojac srednjoškolaca uz spotove komentirati i "Jersey Shore" (još jedan kontroverzni MTV-ev show), UFC borbe i YouTube clipove. Za ponovno oživljavanje "Beavisa & Butt-heada" navodno je zaslužan spot Lady Gage, za gledanja kojeg je predsjednik MTV-a zaključio da novim spotovima nasušno nedostaje njihova "konstruktivna kritika".

> Ostale komentare autora možete pročitati ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.