Vaš iPhone uskoro bi mogao postati zastarjeli i potpuno bezvrijedni uređaj

Screenshot: YouTube/Apple

APPLE se navodno sprema staviti vaš dobri pouzdani iPhone 4 staviti na svoju listu "zastarjelih", što će ga učiniti potencijalno bezvrijednim. To bi značilo da tehnološki gigant stopira pružanje podrške za taj uređaj, uključujući servisiranje, ažuriranje softvera i osiguravanje rezervnih dijelova. Appleovi proizvodi počinju se smatrati zastarjelima pet godina nakon što ih se prestane proizvoditi.

Tvrtka na svojoj internetskoj stranici navodi: "Vlasnici iPhone, iPad, iPod ili Mac proizvoda mogu dobiti servis i dijelove za svoje Apple uređaje pet godina nakon što se neki proizvod prestane proizvoditi te dulje, ako je tako propisano zakonom".

"Apple je prekinuo podršku za određene tehnološki zastarjele proizvode".

Na listi takvih su iPhone 3GS i iPhone 4 CDMA, a mediji tvrde da će se uskoro na toj listi naći iPhone 4, koji se ne može updateati preko iOS 7.1.2.

13-inčni MacBook Air model koji je predstavljen 2010. godine navodno je također dosegao razinu zastarjelosti, a prema japanskoj stranici Macotakara, kao datum isteka razmatra se 31. listopada.

Posljednje vijesti o ovim Appleovim proizvodima stižu s nagađanjima da tvrtka planira kasnije ovog mjeseca predstaviti ažuriranu verziju MacBooka i novih iPada. Apple je u prošlosti pokazao svoju nemilosrdnost prema nekim od svojih starijih modela i tehnologija. Proizvođač pametnih telefona našao se na udaru zbog svoje nedavne odluke da se riješi utora za slušalice na iPhoneu 7. Uskoro bi se mogli riješiti i tehnologije lozinki, jer će se na iPhoneu 8 navodno naći sustav za skeniranje očne jabučice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.