Uz ovo ludilo iz meksičkih sapunica su odrastali Hrvati. Dobro smo i ispali

Foto: Press/IMDB

DANAŠNJIM klincima zvuči nevjerojatno, ali prije dvadeset i nešto godina postojao je samo HRT i samo jedna meksička serija na TV-u. Bez interneta i komercijalnih televizija život zvuči prilično dosadno, ali život krajem devedesetih i početkom 2000-ih uopće nije bio dosadan.

Kada bi završio TV kalendar, uslijedila bi špica na španjolskom u 12.35 i početak nove meksičke drame. Ludilo meksičkih sapunica nije zahvatilo samo odrasle, nego i tisuće klinaca u Hrvatskoj koji su gledali taj sadržaj. Ruku na srce, nešto se španjolskog naučilo, iako do dana današnjeg na putovanju nitko od tih klinaca nije upotrijebio rečenicu "Ti si ubojica" ili "Ja sam tvoja majka".

U meksičkim sapunicama bilo je svega. Ali, zaista svega. 

Idemo se zajedno prisjetiti...

Gilda živa zakopana

Godine 2000. prikazivala se sapunica Uvijek ću te voljeti. Danas se ljudi ne sjećaju gotovo nikog iz te sapunice niti o čemu se radilo i pamti se samo jedno - Gilda koju su živu zakopali nakon što je bježeći od policije sama iz lijesa izvukla nekog umrlog muškarca (sama ga je izvukla!) i sakrila se u njegov lijes. Gilda je tijelo sakrila ispod stola, ušla u lijes i zakopali su je uz glazbu mariacha. 

Budući da su tijekom sprovoda mariachi glasno svirali, nitko je nije čuo. Gilda je umirala, derala se i grebala se pred tisućama Hrvata i njihove djece oko 13 sati dok se kuhao ručak te naposljetku i izdahnula.

Gracielita je umirala danima

Iz današnje perspektive izgleda da je Gracielita umirala danima. Ne možemo se sa sigurnošću sjetiti koliko je epizoda trajalo Gracielitino umiranje pod križem u rukama njezine jedine ljubavi Adriana. Znamo samo da se plakalo dugo i da je nesretnica izdahnula. Scena se dogodila u seriji Esmeralda.

Adrianovo "Nooooooo" odjeknulo je obližnjim brdom, a tog dana učinilo se da se čulo i do Hrvatske. U paralelnom svemiru vjerojatno postoji neko umjetničko djelo s imenom Umiranje Graciele Peñarreal Linares de Valverde.

Dan kad je Esmeralda progledala

Zadržimo se još malo na Esmeraldi. Vjerojatno jedna od najupečatljivijih scena na televiziji u Hrvatskoj tih godina bilo je skidanje zavoja s Esmeraldinih očiju. Najpoznatiji doktor u Hrvatskoj tih dana zvao se dr. Álvaro Lazcano i upravo je on riješio Esmeraldu njezine sljepoće. Dugo se plakalo od radosti nakon što je Esmeralda ugledala svjetlo dana, a bake koje su platile misu da progleda bile su iznimno zadovoljne.

Smrt Paole Bracho

Nema šanse da vas je zaobišlo meksičko djelo Smrt Paole Bracho ako ste prije dvadesetak godina imali televizor. Paola Bracho je, podsjetimo, bila zla sestre blizanka predobre Pauline Bracho. Nakon što je Paola uvidjela njihovu sličnost, poslala je nesretnu Paulinu svojoj kući da bi mogla putovati po svijetu te su dvije sestre zamijenile identitet.

Paulina je došavši u kuću Bracho za pet - šest dana riješila sve njihove privatne i poslovne probleme. Prabaku Piedad skinula je s alkohola za manje od deset minuta, riješila ekonomske probleme u tvornici i unijela idilu u obitelj. No, Paola se odlučila vratiti kući. Da bi sapunica tog doba sretno završila, negativka je morala umrijeti, a protagonisti se crkveno vjenčati.

Smrt Paole Bracho nakon tko zna koje prometne nesreće bila je nadrealna scena. Njezina sestra Paulina, kojoj je ova uništila život, dugo je plakala nad njezinim mrtvim tijelom bez ijedne ogrebotine.

Makeover sirote male bogatašice

Ako se ne sjećate Consuelo, sirote male bogatašice, ne znamo zašto ste uopće čitali ovaj tekst.

Consuelo je bila neugledna djevojka s dvojicom braće čiji se život promijenio nakon što joj je otac ostavio bogatstvo. Braća i ostatak obitelji se udruže protiv Consuelo, a ona doživljava najveću make up transformaciju tadašnje televizije - našminkali su je i skinuli joj naočale te je od ružnog pačeta postala fatalna žena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.