U Rijeci počela vesela Dječja karnevalska povorka

Screenshot: YouTube

Najveselija, Dječja karnevalska povorka s gotovo šest tisuća maškarica u 63 maskirane grupe, krenula je u 13 sati i  prolazi središtem Rijeke, a predvode ih meštar Sandi i kraljica Riječkog karnevala Sara Đukić.

Maskirane maškarice dolaze iz Rijeke, Kastva, Viškova, Maloga Lošinja, Senja, Kostrene, Punta, Gline, Triblja, Crikvenice, Kraljevice, Zagreba, Rovinja, Dobrinja, Dražica, Hreljina, Lopara, Bakra, Malinske i Čavli, svaka skupina sa svojim maskom i nastupom.

Najavljuju ih voditelji s nekoliko pozornica na trasi -  na Trgu Republike Hrvatske, na Korzu, u Scarpinoj ulici, na Jelačićevom trgu te u zgradi Exportdrva.

U povorci su Prve riječke mažoretkinje i Gradska glazba Trsat, a slijede maškarice - Maškare iz Delfina s maskom Riječke kravate, Dječji vrtić Žirafa s maskom Eskim, Lošinjski cvrčci s maskom Djeca cvijeća, Centar za autizam Rijeka s maskom Nebo puno zvijezda, Dječji vrtić Travica Senj s maskom Senjski pierrot, Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka s maskom Ruke.

Najveselija manifestacija Riječkog karnevala

Slijede Grupa Teddies kao Indijansko pleme Veselog medvjeda, Trešnjice kao Vitezovi i princeze, Dječji vrtić Čavlić s maskom Čavjanski kockići.

U povorci su i male maškare s maskama Voće i povrće, Mići Vatreni, Boje, Veseli puževi, Čuvari Nigdjezemske, Moulin Rouge, Doživjeti stotu, Crikvenički lavići, Šumske vile i vilenjaci, Halubajske morske vile, Zeko hop, Veseli zečići, Veseli kauboji i kaubojke,…

Posljednji će Korzom danas proći mali Grobnički dondolaši, Zametski te Halubajski zvončari.

Prije početka povorke priređen je zabavni program, a gledatelji se mogu maskirati na punktovima za oslikavanje lica.

Dječja karnevalska povorka jedna je od najveselijih manifestacija Riječkog karnevala, tijekom kojega se održavaju brojne zabave, događanja, predstave, natjecanja, humanitarne akcije. Središnji događaj Karnevala, velika Međunarodna povorka, najavljena je za 11. veljače.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.