U Hrvatsku stižu još tri olimpijske medalje - zagrebačkih informatičara

Foto: hsin.hr

DOK SMO posljednjih dana brojali medalje koje su hrvatski olimpijci osvojili u Riju, na drugom kraju svijeta, u Rusiji, točnije u Kazanu se od 12. do 19. kolovoza 2016. održalo se još jedno olimpijsko natjecanje, ona informatičko, s kojeg su naši olimpijci također donijeli medalje.

28. međunarodna informatička olimpijada - International Olympiad in Informatics završila je dodjelom medalja najuspješnijima među 308 natjecatelja iz 80 zemalja svijeta.

Zagrebački gimnazijalci Adrian Beker, Domagoj Bradač i Vilim Lendvaj iz XV gimnazije na ovom su natjecanju osvojili jednu srebrnu i dvije brončane medalje.S njima je na olimpijadi bio i Marin Kišić iz Prve gimnazije Varaždin.

Iako nas je do zlata na svjetskoj informatičkoj olimpijadi dijelilo samo 13 bodova, ovaj rezultat nastavak je niza izvrsnih rezultata (uključujući i tri zlata sa zadnje četiri Srednjoeuropske informatičke olimpijade) koje naši mladi informatičari postižu na informatičkih natjecanjima i s kojih se ne vraćaju bez odličja.

Za Hrvatsku su na ovom natjecanju nastupili učenici srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi 2. travnja i Izbornim pripremama od 11. do 14. travnja. Reprezentaciju su vodili Adrian Satja Kurdija i Frane Kurtović, a na Olimpijadi je sudjelovao i Krešimir Malnar, član Međunarodnog odbora Olimpijade. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.