U Hrvatskoj će se opet snimati serija koju su Britanci popljuvali

Screenshot: BBC

DRUGA sezona BBC-jeve dramske serije "McMafia" o ruskoj mafiji u Londonu snimat će se u Hrvatskoj. 

Nakon što je dobar dio prve sezone te serije snimljen u Zagrebu, producenti su odlučili još jednom snimati ovdje, izvijestio je Film New Europe. Potvrda je stigla kad su se producenti prijavili za poticaje koji kod stranih produkcija pokrivaju 25 posto troškova.

U prvoj sezoni, Zagreb je glumio Prag, bolnica u zagrebačkoj Dubravi bila je ruska bolnica, a noćni klub Johann Frank na Trgu bana Josipa Jelačića postao je noćni klub u Tel Avivu. Snimalo se i u Splitu, Rovinju, Rijeci, Opatiji i na Pagu. Angažirano je 150 hrvatskih filmskih djelatnika, a u seriji su sporedne uloge dobili Goran Navojec i Nina Violić.

"Hrvatska je bila predivno mjesto za snimanje, svidjeli su nam se gostoljubivost i entuzijazam hrvatskog tima i ljudi općenito. Hrvatska je poznata kao turistička destinacija, no još nije prepoznata od strane britanske filmske produkcije. S razvojem infrastrukture, Hrvatska bi mogla postati prvoklasna filmska destinacija", rekao je redatelj serije James Watkins.

Glavni glumac James Norton otkrio je da su mu sve lokacije bile prelijepe.

"Predivna obala, živi gradovi. Druga pozitivna strana bila je ekipa. Svi su bili jako dobri na svojim poslovima, ali i odlični ljudi, koji su se stalno brinuli da uživamo u radu. Tako su ponosni što su Hrvati, njihova ljubav prema domovini je zarazna i širi se na goste", dodao je.

Očekuje se da će se i druga sezona pretežno snimati u Zagrebu i na obali. Da će se druga sezona snimati BBC je potvrdio još krajem prošle godine, bez detalja kad i gdje.

Serija je temeljena na istoimenoj knjizi britanskog novinara Mishe Glennyja izdanoj 2008. godine, koja se vrti oko Alexa Godmana, sina ruskog mafijaša koji cijeli život ne želi imati veze s obiteljskom kriminalnom prošlošću. No nakon što mu ubiju strica, uvlači se u svijet internacionalne mafije.

BBC je prvu sezonu počeo prikazivati prvog dana 2018. godine. Očekivanja od serije bila su velika, no sudeći prema komentarima britanskih gledatelja, ona nisu ispunjena. Daily Mail je pisao da čak ni trbušni mišići glavnog glumca Jamesa Nortona nisu uspjeli zadržati gledatelje pred malim ekranima. Iako se Nortona proglašavalo jednim od najboljih britanskih glumaca, gledatelji su njegovu glumu u "McMafiji" nazvali "bolnom za gledanje".

"Koliko dugo nam treba da shvatimo da je njegovo smješkanje samo maska za nedostatak radnje?", "Tko god je adaptirao knjigu u film, odradio je očajan posao. Užasno dosadno", "Nisam impresioniran ovom dramom, neodgovorno trošenje 30 milijuna funti (250 milijuna kuna, op.a.) na seriju s lošim scenarijem. Tipični BBC-jev promašaj" i "Priča je dobra, no scenarij i gluma su loši", samo su neki od komentara gledatelja, koje nisu udobrovoljili ni divni kadrovi Hrvatske.

Drugi su dodali da seriju gledaju samo iz znatiželje koliko love BBC može potrošiti na toliko "drvenu" seriju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.