Traumatično djetinjstvo zvijezde Abbe: Bila je beba nacističkih pokusa

Screenshot: YouTube

NAKON što je najavljeno ponovno okupljanje Abbe, zvijezde legendarne švedske pop skupine ponovno su u centru pažnje, a piše se ponajviše o dugo čuvanoj i traumatičnoj tajni crvenokose Fride Lingstad koja je bila beba nacističkih pokusa. 

Heinrich Himmler imao je san o arijevcima, rasi koja će gospodariti svijetom, a jedan od najvećih ubojica u modernoj povijesti u tu svrhu osmislio je projekt Lebensborn. Iza njega je stajao i SS, organizacija gotovo neograničene moći čije ime u okupiranoj Europi je postalo sinonim za strah. 

Lebensborn je još uvijek obavijen velom tajne, no vjeruje se kako je služio kao neka vrsta "rasadnika" odnosno "inkubatora" za "najbolje primjerke rase" koji su dobivali "najbolji mogući odgoj." Djeca su dolazila sa svih strana Europe, a najpoznatije dijete rođeno u tom projektu upravo je Anni-Frid Lyngstad iz Abbe koja je rođena u studenome 1945. Majka joj je bila Norvežanka, a otac njemački narednik.

Fridina majka i baka bile su žigosane kao izdajnice i izopćene u njihovu selu u sjevernoj Norveškoj, a Frida sama bila je izložena stravičnim pritiscima. Između ostalog, jedan joj je ribar nožem u kožu ugravirao kukasti križ koji je kasnije teškom mukom skinula. Frida i njezina majka bile su prisiljene emigrirati u Švedsku gdje joj je majka uskoro umrla od zatajenja bubrega, a ona odrasla skrivajući teške traume...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.