TikTok pokrao BeReal: Pokrenut TikTok Now

Foto: Press

APLIKACIJA BeReal već je neko vrijeme omiljena aplikacija generacije Z, a čini se kako su to itekako uvidjeli i kreatori TikToka, koji su koncept BeReala odlučili besramno iskopirati.

Naime, ovih dana TikTok je predstavio novu opciju, koju su nazvali TikTok Now, a koja je korisnicima u SAD-u već dostupna kroz aplikaciju, dok je u ostalim regijama dostupna kao zasebna aplikacija.

Postoji mala razlika

TikTok Now trebao bi funkcionirati na identičan način kao BeReal - u različito doba dana dolazi obavijest kojom se pozivaju sve osobe da snime ono što rade u tom trenutku koristeći prednju i stražnju kameru u istu vrijeme.

No za razliku od BeReala, TikTok Now nudi opciju snimanja videa od 10 sekundi ili statičnu fotografiju.

Podsjetimo, BeReal su osnovali francuski poduzetnici Kévin Perreau i Alexis Barreyat, a aplikacija je osmišljena kao "nov i jedinstven način da otkrijete tko su zapravo vaši prijatelji u svakodnevnom životu".

BeReal svojim korisnicima također u bilo koje doba dana šalje notifikaciju da imaju dvije minute da snime nefiltriranu fotografiju koristeći i prednju i stražnju kameru na svojim telefonima.

Iako fotografiju možete snimiti nakon tog vremena, drugi korisnici će biti obaviješteni da je došlo do kašnjenja u stvaranju slike i da to možda nije iskren prikaz vašeg trenutnog života. Korisnike se potiče da dodaju osobe koje poznaju, a ne da gomilaju golemu sljedbu neznanaca. Sve slike nestaju nakon što aplikacija obavijesti korisnika da objavi novu fotografiju.

Fotografije koje objavljujete su prema automatskim postavkama privatne i vidljive samo odobrenim prijateljima, no moguće je javno podijeliti fotografije ako to želite. Korisnici mogu gledati tuđe fotografije samo ako su sami nešto objavili.

Isti koncept

Ovaj koncept zapravo je sada u potpunosti preuzeo TikTok Now.

U TikTok Now kreatori sami odlučuju tko može pregledavati njihov sadržaj. Također mogu i blokirati druge korisnike i odabrati one čiji će se komentari prikazati na njihovom računu.

Osobama mlađim od 16 godina profil će automatski biti privatan i sadržaj će moći dijeliti jedino s prijateljima.

Punoljetni će pak imati više mogućnosti dijeljenja te će se njihov sadržaj prikazati i široj TikTok zajednici.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.